Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johanna Hagström tog sig till final i världscupsprinten i Cogne. Arkivbild.

Hagström trea i sin första VC-final

De svenska VM-åkarna saknades i världscupsprinten i italienska Cogne. Men det blev svenskt på pallen ändå. 20-åriga framtidslöftet Johanna Hagström imponerade stort när hon knep tredjeplatsen i sin första världscupfinal i karriären.

Både de svenska och de norska stjärnorna saknades under lördagens VM-genrep i Cogne. Men det saknades inte VM-åkare i startfältet – såväl ryska som amerikanska stjärnor fanns på plats.

Men trots att de svenska VM-åkarna lyste med sin frånvaro blev det som så många gånger tidigare i år blågult på damerna pall.

Johanna Hagström visade redan förra helgen, med bästa tid i kvalet och en semifinalplats i Lahtis, att hon är ett framtidsnamn.

I Cogne gick det ännu bättre. 20-åringen tog sig vidare till finalen på tid och väl i sin första final räckte det hela vägen till en tredjeplats.

- Jag vet inte vad som händer, säger Hagström i SVT.

- Jag var jättenöjd bara att ta mig till final, jag stumnade ganska mycket i sista backen i semin. Sedan i finalen hann jag knappt återhämta mig men så inför upploppet insåg jag att jag ligger ju fyra, jag kan ju ta medalj. Då kände jag mig inte trött längre, säger Hagström leende.

Svenskan spurtade förbi norskan Ane Appelkvist Stenseth och slutade trea bakom amerikanskan Jessica Diggins och Sandra Ringwald, Tyskland.

Även herrloppet bjöd på svenska framtidsnamn. Marcus Grate, som gjorde sin andra världscupstart i karriären, tog sig också till sitt livs första final – även om det krävdes lite tur i semin där tre konkurrenter ramlade. Väl i finalen blev Grate dock sist, italienaren Federico Pellegrino vann före landsmannen Francesco De Fabiani och fransmannen Lucas Chanavat.