Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hagman ville ta chansen i Bukarest

Efter en viss tvekan bestämde sig Nathalie Hagman för att skriva på för CSM Bukarest. Chansen att vinna Champions League kommer kanske aldrig tillbaka.

I början var Nathalie Hagman inte alls intresserad av en flytt till Rumänen, men när CSM Bukarest hörde av sig igen i mars funderade den svenska landslagsstjärnan ett varv till.

- Efter lite tid insåg jag mer och mer att den här chansen kanske inte kommer igen. Det är verkligen något häftigt och kanske den enda gången i mitt liv jag får den möjligheten att spela i ett av de bästa lagen i världen, säger 25-åringen med ett leende.

"Självklart är jag lite nervös"

Efter tre år i Danmark (Tvis Holstebro och Nykøbing–Falster) flyttar Hagman till den rumänska huvudstaden i mitten av juli.

- Det ska bli jättekul och självklart är jag lite nervös över vad jag får, säger Hagman och fortsätter:

- Här får man prova något annat, där man går lite utanför ramarna. Man vet inte alltid hur allting blir. Jag har alltid velat prova på att flytta till ett land som jag aldrig kommer att bo i på riktigt och förhoppningsvis utveckla mig som människa på det sättet.

Ekonomiskt och sportsligt är det något helt annat att spela i den rumänska storklubben. CSM Bukarest ägs av staden och miljoner pumpas in i handbollslaget, som vann Champions League i fjol och slutade trea i år.

Till kommande säsong har superstjärnan Christina Neagu, utsedd till världens bästa spelare tre gånger, värvats hem. I laget finns även landslagskamraten Isabella Gulldén och danskan Helle Thomsen, tidigare förbundskapten för Sverige, är ny tränare.

VM-kval mot Makedonien

- Det är inte så att jag alltid har tänkt att jag ska spela i ett lag som har möjlighet att vinna Champions League, men nu när jag får möjligheten förstår jag hur stort och häftigt det är. Det krävs också att man har bland de bästa spelarna i världen och det är ju några i det laget som är det, säger Hagman, som skrivit på ett kontrakt på ett plus ett år.

Handbollslandslaget är i nuläget samlat i Ystad för tisdagens returmöte med Makedonien i kvalet till VM i Tyskland i december. I lördags vann Sverige med hela elva bollar – 31–20 – på bortaplan i Skopje.

- Självklart ser det bra ut, men vi ska fortfarande gå in och göra det vi ska. Det är bara lite bättre förutsättningar nu än inför den första matchen, säger Nathalie Hagman.