Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Nathalie Hagman och Sabina Jacobsen deppar efter förlusten mot Danmark (29–30) i fredagens EM-premiär. Redan på söndag väntar dock Serbien i den andra omgången. Arkivbild.

Hagman: Många lag i gruppen kan slå varandra

Premiärpoängen gled Sverige ur händerna i dramat mot Danmark. Nu måste Blågult ladda om direkt inför söndagens EM-möte med Serbien.

Sverige var blott en straffmiss från att få oavgjort i EM-premiären mot Danmark i Nantes, men den danska målvakten Sandra Toft räddade Nathalie Hagmans lobbförsök när matchtiden hade tagit slut. Blågult står därmed på noll poäng inför fortsättningen efter 29–30-förlusten under fredagskvällen.

- Jag tror att Danmark är ett av tre lag som kommer att gå vidare från den här gruppen och det innebär att vi inte kan gå vidare med full pott, säger Nathalie Hagman.

"Bryta ihop"

De tre främsta lagen i gruppen går vidare till huvudrundan. Dit tar lagen med sig poäng från inbördes möten.

- Vi förlorade första matchen i VM mot Polen och kom ganska långt där (semifinal). Vi har inget annat val än att knyta näven, bryta ihop och komma igen, säger förbundskaptenen Henrik Signell.

I en eventuell huvudrunda väntar matcher mot de tre främsta lagen från grupp B, som består av Ryssland (står på två poäng), Montenegro (två), Frankrike och Slovenien (båda har noll poäng).

- Man är inte chanslös på två poäng heller. Vi har spelat en match och kan inte direkt diskutera om vi är ute ur turneringen eller inte, säger Signell.

Närmast väntar Serbien redan på söndag. Balkanlaget inledde EM med att slå Polen med 33–26.

- Vi har två matcher kvar och vi går för vinst. Förhoppningsvis kan vi gå vidare med så många poäng som möjligt, säger Hagman.

Det skandinaviska prestigemötet blev inte de svenska målvakternas match. Johanna Bundsen, som startade, och Filippa Idéhn hade en räddningsprocent på 22 respektive 18 procent.

- Ja, men man kan inte bara titta på insläppta mål om det är bra eller dåligt, det är en alldeles för enkel analys, säger Signell.

"Stärkt hennes aktier"

I slutskedet av dramat valde Signell att satsa på mästerskapsdebutanten Mikaela Mässing. Vänsternian, som ersatte Johanna Westberg i truppen (återbud på grund av graviditet), tackade för förtroendet och satte tre av fyra skott i sin EM-premiär.

- Hon gör det jättebra och det har väl stärkt hennes aktier och min känsla av att hon håller på den här nivån, säger Henrik Signell.