Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nathalie Hagman har inte fått så mycket speltid i klubblaget, men är redo för EM-spel.

Hagman: "Hoppas jag kan prestera i EM"

Sabina Jacobsen har gjort comeback efter en knäskada. Nathalie Hagman får lite speltid internationellt i klubblaget. Isabelle Gulldén dras med en fotskada. Den blågula stjärntrion har haft en skakig resa mot EM-premiären mot Danmark.

Dagen före fredagens EM-premiär mot Danmark i franska Nantes håller landslaget pressträff och för spelmotorn Isabelle "Bella" Gulldén är det precis som vanligt. Hon får i vanlig ordning frågor om sin fotskada.

- Det var jobbigare när jag inte visste vilket håll det skulle gå. Nu har det ändå känts bra sedan sista Montenegromatchen (i söndags). Då är det också roligare att svara på frågorna – för då har man också ett positivt svar. Det är svårt att gå och låtsas att man mår jättebra, säger Bella Gulldén.

TT: Kommer du mot Danmark enbart spela i anfallet som du gjorde i träningsmatcherna mot Montenegro?

- Nej, nej. Det tror jag inte. I dag (torsdag) ska jag träna och se hur det känns sedan. Men det är klart att jag inte kommer att kunna spela i 60 minuter, säger Gulldén.

Ingen reaktion för Jacobsen

Lagkaptenen Sabina Jacobsen opererade bort den yttre menisken i slutet av augusti, men före EM hann försvarsspecialisten spela fem matcher med klubblaget Bukarest och spelade i båda träningsmatcherna mot Montenegro den gångna helgen.

- Jag har inte hoppat över någonting med landslaget på grund av knäet. Jag har spelat fullt i försvar båda matcherna tätt inpå. Det har funkat bra. Jag har inte fått någon sämre reaktion för det, säger Jacobsen.

Högernian Nathalie Hagman har inte dragits med några skador under hösten, men däremot har hon fått lite internationell speltid i Bukarest. Det har blivit en hel del spel i ligan, men i Champions League har hon fått stå tillbaka för Jovanka Radicević, Montenegro, på högerkanten.

- Det är klart att det blivit en lite annan situation den här säsongen, men jag försöker göra det bästa av situationen och träna på bra även om jag inte spelat mycket, säger Hagman och fortsätter:

- Man kan alltid måla upp en bild av att man inte har spelat mycket, men jag kommer att gå in och göra mitt bästa och hoppas att jag kommer att prestera i EM.

"Lite komiskt"

I landslaget ses hon dock först och främst som högernia.

- Det är lite komiskt att jag alltid gått på högernio i klubben i alla år nästan och kant i landslaget, men nu har jag börjat gå på högernio i landslaget och på kant i klubben. "Sigge" (förbundskaptenen Henrik Signell) tror på det och jag hoppas att jag kan bidra med det jag vet att jag kan på nio meter, säger 27-åringen.

Sverige har tagit ett EM-silver och ett EM-brons (2010 och 2014) på damsidan – båda gångerna har trion Gulldén, Jacobsen och Hagman varit med. I fjol var Sverige nära sin första VM-medalj, men laget slutade fyra i Tyskland.

- VM var jättebra och det var ett fantastiskt mästerskap, men det var också lite tråkigt att det inte räckte hela vägen till medalj. För det är ju väldigt kul att ta medalj, säger Nathalie Hagman med ett leende.