Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Haag: "Vad har vi egentligen för rätt att veta allt?"

SVT:s skidexpert Mathias Fredriksson ställer sig frågande om allt verkligen kommit fram i Johaug-fallet – något som får svenska skidstjärnan Anna Haag att reagera. – Vad har vi egentligen för rätt att veta allt, säger hon till Expressen.

Skidsäsongen närmar sig och när världscupen drar igång i november – gör den det utan norska skidstjärnan Therese Johaug. Detta efter att hon testats positiv för den anabola steroiden Clostebol och efter en långdragen process stängts av i 18 månader.

LÄS OCKSÅ: Mardrömsbeskedet för Johaug – missar OS

SVT:s skidexpert Mathias Fredriksson är en av många som tycker att det var rätt att stänga av Therese Johaug, men längden förvånade honom till viss del.

– Jag trodde nog att hon skulle få åka OS, men samtidigt förstår jag att man går på den linjen och verkligen visar att det inte är okej att ta en anabol steroid, har han sagt i en tidigare intervju med Expressen.

Fredriksson är dock mindre säker på om allting i Johaug-fallet verkligen kommit upp till ytan.

– Jag hoppas att de som utfärdade domen vet allt. Men jag är inte helt säker på att allt har kommit till allmänhetens kännedom. Jag skulle snarare säga att det är troligt att det inte har gjort det. 

Haag reagerar på expertens uttalande

Efter domen har flera svenska skidstjärnor gått ut och visat sitt stöd för Johaug, bland annat har Charlotte Kalla sagt att hon lider med norskan. Både som konkurrent och vän.

Även Anna Haag har uttryck sina sympatier för Johaug. Hon reagerar dessutom på Fredrikssons uttalande och tycker att det är onödigt att ta upp fallet igen.

– Vad har vi egentligen för rätt att veta allt? Jag tycker bara att vi ska lägga det här bakom oss nu, säger Haag till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.