Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Julia Bloom var en av de mest framstående spelarna i Högsbo när de besegrade Västerås med 30-27. Foto: Nicklas Elmrin/Bilbbyrån

Högsbo vill vinna på hemmaplan

Efter fjolårets finalförlust ångar Högsbos F19-lag på mot ännu en medalj i Basketfestivalen i Göteborg efter fyra raka segrar i gruppspelet. – Målet är helt klart att ta revansch och vinna, konstaterar Högsbos Julia Bloom.

Efter en rafflande match blev det till slut turnerings fjärde raka vinst när Göteborgslaget besegrade Västerås med 30-27.

– Även ifall vi brukar spela bra trodde vi kanske inte riktigt att vi skulle vinna fyra matcher direkt. Vi har mött väldigt bra lag hittills, så vi har överträffat oss själva, säger Julia Bloom, som storspelade i Valhallas C-hall.


– Det var otroligt skönt med ännu en seger. Vi spelade väldigt bra försvar och samarbetade över hela planen, tillägger hon.

Just samarbetet och defensiven är de största anledningarna till framgångarna för Högsbo.


– Vi springer för varandra och lagandan är otroligt stark hos oss. Det är i försvaret som allting börjar. Håller vi det så kommer resten av sig själv. Det är där nyckeln ligger för vårt spel, förklarar Bloom, som spelar både guard och forward.

– Jag är som en vinge på sidan kan man säga. Min roll är att försöka fördela bollen. 

Gruppsegern innebär att man spelar åttondelsfinal under lördagseftermiddagen mot KFUM Central, som slutade tvåa i sin grupp.

Förra året fick Högsbo se sig besegrade i finalen. Desto gladare miner var det dock för två år sedan när man gick hela vägen och vann medalj av ädlaste valör. 

– Jag tycker vi är jätteduktiga och nu hoppas vi på en ny vinst i turneringen. Det hade varit otroligt stort, säger Julia Bloom, som hyllar sin klubb.

– Högsbo är en stor klubb som man utvecklas mycket i. I vårt lag är det mest 18-åringar, men vi har även några yngre spelare.

Göteborgslaget får dock se upp i slutspelet. Norrort 1 har gått fram som en ångvält i sin grupp med tre komfortabla vinster och en imponerande målskillnad på +55.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.