Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Högsbo orkade inte i andra halvlek

Underdogs på förhand, ledare i halvtid. Sedan orkade Högsbo inte hänga med grundseriens gigant.
– Men det här visar verkligen att vi hör hemma på den här nivån, säger Högsbos assisterande coach Tom Stansfield.

Högsbo gick på knock redan i den första perioden. Full fart redan från uppkast och som mest en ledning med 14–7, efter sex minuters spel. Alvik kom dock tillbaka och vann första perioden med 21–20.

Men skam den som ger sig, tänkte Högsbo och laddade upp för ett nytt knockoutförsök i den andra perioden.

Den här gången verkade det bita ännu bättre. Som mest var ledningen hela 14 poäng, innan Alvik avslutade med två poäng och lagen kunde gå till halvtidsvila vid ställningen 29–41. Då hade hemmalaget och grundseriesegaren bara mäktat med åtta poäng i den andra perioden.

– Att vi lyckas hålla nere dem till endast 29 poäng i den första halvleken är en stark prestation, säger Tom Stansfield.

Vad Alvikspelarna än sa till varandra inför den tredje perioden så gav det effekt. På fyra spelminuter drog hemmalaget i 14 poäng och var därmed uppe jämsides med Högsbo.

– De skadade oss verkligen där. De fick momentum och gjorde 14–2 på några minuter, säger Tom Stansfield.

Högsbo kom inte ikapp efter Alviks ryck

Lagen följdes sedan åt till Alviks slutgiltiga ryck, som kom med tre minuter kvar av matchen. Klara Lundquist satte en tvåpoängare som innebar 74–67 för hemmalaget, ett resultat som Högsbo aldrig var nära att kunna hämta ikapp. Slutresultatet skrev sedan till 84–76.

– Det är de små marginalerna som avgör, vi gör för många turnovers. Men vi har visat att vi kan stå upp mot dem. Det vi gjorde offensivt och defensivt skakade dem och satte dem i en situation de inte är vana vid där de började bråka inbördes.

Poängbäst i Högsbo var Alexis Hyder med 16 poäng, tätt följd av Ida Fredrikson och Cassandra Nofuente som gjorde 14 var.

I och med segern leder Alvik med 1–0 i matcher. Semifinalserien spelas i bäst av fem, med nästa möte i Gothia Arena på onsdag kväll.

– Vi ska ta med det positiva från den här matchen och eliminera misstagen, lyckas vi med det är jag ganska säker på att det kommer vara 1–1 på onsdag kväll, säger Tom Stansfield.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.