Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Högsbo hade lekstuga i första kvalmatchen

Elin Söderström och Hanna Johansson hade lekstuga när Högsbos damer körde över Östersund från högsta serien med hela 25 poäng. 92-67 blev det till slut.

Snacka om att Högsbo fick en smakstart på kvalserien när Östersund kom till hemmaarenan i Frölunda på onsdagskvällen.

En liten skräll?

- Det kan man nog säga - men inte för oss. vi var taggade och väl förberedda säger Elin Söderström, skytten som hade stor utdelning på sina trepoängare.

Det var aldrig någon tvekan om vem som skulle vinna.

-Vi hade kontrollen och ledningen från första stund. Att poängskillnaden blev så stor var bra, det kan vi ha nytta av längre fram om avgörande ska ske via inbördes möten, säger hon.

En annan spelare som var grym i kvalmatchen var Hanna Johansson som blev hemmalagets bästa poängplockare med sina 25 poäng.

- Hon var suverän vid korgen och satte massor med returer, säger Elin Söderström och fortsätter:

 - Östersun hade helt enkelt svårt att komma åt oss. Till deras försvar kan möjligen sägas att de fick gå runt på färre spelare - å andra sidan är de ett lag från högsta serien, säger hon.

I kvalserien finns fyra lag. Östersund och Uppsala från Damligan (högsta serien) och Högsbo och AIK från näst högsta serien. Två matcher i veckan spelas under tre veckor. De två bästa lagen spelar i Damligan nästa säsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.