Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Högsbos Kourtni Perry tog fem tidiga fouls – och fick från bänken se sitt Högsbo inkassera säsongen första förlust. Bild: NICKLAS ELMRIN

Högsbo föll i finalreprisen mot Umeå

Fem raka segrar och full pott. Men mot vårens finalmotståndare A3 Umeå tog det stopp för Högsbo – och norrlänningarna vann med 76–72.
– Vi hamnade lite utanför vår "comfort zone", säger tränare Jonas Fredrikson.

Det böljade rejält emellanåt. Umeå – som säkrade SM-guldet i just Gothia arena i våras – gick först i från till en tidig 12–6-ledning.

Finalspökena som satt i?

– Ja, det tycker jag man såg på spelarna i första perioden, vi kände att vi hamnade lite utanför vår "comfort zone", och då är de större och starkare. Men vi gör det ju väldigt starkt sen i andra, säger Högsbo-coachen Jonas Fredrikson.

A3 Umeå kom dock snabbt tillbaka och lagen följdes åt matchen igenom. Med 28 sekunder kvar av sista perioden gjorde Ida Fredrikson 71–72, och hoppet fanns för ännu en seger.

Men i stället kunde firma Tamara Radocaj och Lajahna Drummer vara skillnaden för Umeå – som till slut vann med 76–72.

– Vi kämpar hela matchen och det är väldigt små marginaler. Vi missar några straffkast också, vilket gör ont såklart, konstaterar Jonas Fredrikson.

"Får fem dumma fouls"

Klart poängbäst i hemmalaget den här dagen var Cassandra Jayne Nofuente (med23) – men detta till trots fick hon alltså uppleva sin första förlust med Högsbo. En anledning till det var att lagkamraten Kourtni Perry försvann ur matchen alldeles för tidigt.

– Kourtni får fem dumma fouls, så hon spelade 15 minuter när vi hade behövt 30 från henne, konstaterar coachen.

Nu väntar ett intensivt schema mot flera toppmotstånd – närmast Telge redan på onsdagen.

– Det är en kul period vi kliver in i nu. Vi måste göra väldigt bra prestationer varje match, konstaterar Jonas Fredrikson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.