Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Högsbo dominerade i derbyt mot Mark

Hemmalaget Högsbo Basket mötte under lördagen Mark Basket i ett derby som på pappret redan var avgjort till Högsbos fördel. Och så blev det också. Det blev en överlägsen seger, men tränare Robin Sandberg var inte nöjd.
– I min värld var det jättedåligt, säger han.

Högsbo Basket kopplade grepp om matchen från start. Efter bara några sekunder i första perioden tog de sina första poäng mot bottenlaget Mark genom Hanna Johansson. Hon fortsatte därefter, tillsammans med amerikanskan Alexis Hyder – som förra året spelade i Mark – pricka korgen gång på gång. Mark hängde ändå med relativt bra från positionen som underdogs, men tappade i slutet av första perioden.

Elin Fredrikson fick äntligen göra comeback, efter drygt två år som skadad, och blev hyllad av publiken under sina få minuter på plan i respektive perioder.

LÄS MER: Efter 2,5 års skadefrånvaro gör talangen comeback: "Jättenervös"

Syrran Ida Fredrikson var rörd.

– Jag tänkte bara "gråt inte, gråt inte" när hon sprang in.

In i andra perioden hade Högsbo en klar ledning – 26-14 får väl ändå kallas överlägset – och den lyckades de behålla och dryga ut.

Med fem minuter kvar i andra perioden begärde Mark matchens första timeout. Trots taktiksnack och tränarpepp lyckades de ändå inte rå på hemmalagets tuffa tempo. I slutet av andra perioden var det som om gästande Mark gett upp hoppet, och bara kämpade för att hålla sig flytande, och efter första halvlek ledde Högsbo med hela 46-20.

LÄS MER: Högsbo – nykomlingarna som utmanar

I andra halvlek körde hemmalaget på som om de inte gjort annat. In i sista perioden hade de en betryggande ledning med 63-31.

Men tränare Robin Sandberg var ändå inte nöjd.

– Det var rätt dålig basket. Jag är rätt irriterad på alla faktiskt. I andra halvlek gör vi inga poäng.

Sista perioden fick dock en tråkig avslutning då Marks Charlotta Dahl skadade sig och blev liggandes på plan. Hon haltade ut från plan med hjälp av sina lagkamrater och stämningen i hallen som tidigare varit på topp, dog lite.

Men firandet av slutresultatet 79-49 var det ingen som kunde ta ifrån Högsbo Basket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.