Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Högberg om sorgen efter pappans bortgång: "Du kommer fortsätta vara min idol"

Marcus Högberg, 25, lämnade Ottawa redan innan NHL-säsongen pausades. Detta för att åka hem till sin cancersjuka pappa som nu gått bort.
"Farsan, jag älskar dig. Saknar dig redan", skriver Marcus på Twitter.

Han har gjort 28 matcher för Ottawa Senators sedan han kom till klubben från spel i Linköping. När NHL valde att pausa ligan på grund av coronavirusets spridning var det många NHL-svenskar som valde att lämna USA och Kanada.

LÄS MER: Stjärnan stängs av från all boxning efter skandalvideo

En som dock redan hade lämnat var Marcus Högberg.

Han var på plats i slutet av februari för att stötta sin pappa inför en operation och återvände sedan till Kanada igen.

Men när ligan väl pausades var han snabbt tillbaka på svensk mark för att vara nära sin familj då hans pappa, Peter, tillstånd hade förvärrats igen.

LÄS MER: Mitt i coronakrisen – folk vallfärdar till golfbanorna

Nu berättar han själv på Twitter om sorgen efter att hans pappa förlorat kampen mot cancern.

”Farsan, jag älskar dig. Saknar dig redan med jag vet att du alltid kommer vara med mig i hjärtat. Tack för att du alltid stöttat mig. Du kommer fortsätta vara min idol i resten av mitt liv”, skriver han i ett öppet farväl.

Den här säsongen har det blivit 24 matcher i NHL för Marcus Högberg. Efter att han räddat 40 skott mot Calgary i slutet av januari hyllades han stort av Ottawas tränare, DJ Smith.

– Han var enastående. Han har fixat poäng i fyra raka matcher. Han gav oss alla chanser att vinna de tre föregående matcherna och var väldigt bra igen. Det är bra för laget och alla bakom att ha en ung kille som spelar på den här nivån, sa han då.

LÄS MER: Nilssons udda möte i skidspåren – mötte en björn

Marcus Högberg själv var givetvis även han nöjd med den prestationen.

– Det var så klart skönt att få en seger under ordinarie matchtid. Jag måste ha tålamod och bara göra det jag gör, och jobba hårt, och då – precis som i dag – kan vi få med oss segrar, sa han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.