Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Erik Karlsson i samband med presskonferensen i Ottawa sedan han blivit klar för San Jose.

Höga förväntningar efter Karlssonaffären

San Jose Sharks har aldrig vunnit Stanley Cup. Efter värvningen av Erik Karlsson är det dags. Det är "Stanley Cup eller flopp", som en krönikör uttrycker det.

Reaktionerna på torsdagskvällens stora affär som skickar Erik Karlsson från Ottawa till San Jose är många.

Kanadensiska TSN kallar affären den största och viktigaste i NHL-ishockeyn sedan Jaromir Jagr 2001 byttes bort från Pittsburgh till Washington. Den fantastiske tjeckiske forwarden var då i sina bästa år, 29 år gammal.

Karlsson, 28, rankades förra säsongen av ligans egen tv-kanal NHL Networks som ligans tredje bästa spelare bakom Sidney Crosby, Pittsburgh och Connor McDavid, Edmonton.

Det höll inte Ottawas tränare Guy Boucher med om utan lyfte då fram Erik Karlsson som nummer ett.

Bästa backsidan

Reaktionerna efter att ha fått in världens bästa Karlsson är översvallande i San Jose och ger Stanley Cup-vibbar.

- En kille som Erik..., det är otroligt. Han är väldigt bra och det gör att vi andra brinner för att säsongen ska dra i gång, säger backprofilen Brent Burns, Norris Trophy-vinnare 2016, till Sportsnet.

Den utmärkelsen, som NHL:s bäste back, har Karlsson vunnit två gånger. Med OS-guldbacken Marc-Edouard Vlasic i laget rankas hajarnas backsida som ligans bästa.

"Ett budskap"

När dessutom forwardsbesättningen består av stjärnor som veteranen Joe Thornton, Joe Pavelski, Evander Kane. Logan Couture och Tomas Hertl finns nu alla bitar på plats.

- Det är fantastiskt. Det är ett budskap, tycker jag. Vi är ett lag som är där och han ger oss den där extra trovärdigheten och det där lilla extra som kan vinna matcher, säger lagkaptenen Joe Pavelski till lokaltidningen Mercury News.

Sharks har gått till slutspel 18 av de senaste 20 åren, var i Stanley Cup-final 2016 men föll mot Pittsburgh, och åkte ut i andra omgången mot slutliga finalförloraren Vegas i våras.

Mercury News krönikör Curtis Pashelka är förbluffad över att Ottawa sålde sig så billigt i affären och kallar den "skrattretande". Han skriver att San Jose nu tagit steget från att vara en av många kandidater till att "separera sig från de andra":

"Det är Stanley Cup eller flopp".