Hård om hur nära det var att han lämnade SVT

Jacob Hård, 65, har blivit ett av SVT-sportens mest välkända ansikten efter 34 år. Men det var nära att han lämnade SVT för en av kanalens konkurrenter när lönekuvertet skulle dubblats.
– Då övervägde jag på allvar att lämna, säger han podcasten "TV-fabriken".

ANNONS
|

Första gången som Jacob Hård satte sina fötter i SVT-huset var 1986 då han lämnade Radiosporten. Nu 34 år senare är han fortfarande kvar hos SVT och har blivit en av kanalens mest välkända profiler efter alla sina år.

Att han nu själv har passerat 65-strecket gör dock inte att han funderar på att tacka för sig och välja livet som pensionär istället.

– Nej, jag är en av dem som inte vill sluta. Jag tycker att det är väldigt kul att jobba och kommer fortsätta göra det. Hur länge vet jag inte. Jag får känna hur det känns, jag tar det ett år i taget, som idrottsmänniskorna säger, säger han i podcasten ”TV-fabriken”.

ANNONS

Under sina år hos SVT har han fått testa på det mesta, stora som små sporter. Men när rättigheterna till de stora mästerskapen hamnat hos konkurrenterna som vunnit budgivningarna har han funderat på sin framtid.

Nobbade dubbel lön hos konkurrenten

Det har till och med varit nära att han skulle ha lämnat SVT när pengarna som konkurrenterna hostade upp var enorma.

– Ekonomin var en del, men inte den viktigaste. Jag började tänka: ”Ska jag tillbringa ett helt arbetsliv hos en och samma arbetsgivare?”. Jag kände att det var lockande att byta bara för att byta, att prova något nytt. De erbjöd ungefär det dubbla mot vad jag tjänade, säger Hård om när en av SVT:s konkurrenter försökte värva över honom.

Någon flytt blev det dock inte för Jacob Hård som istället fortsatt att vara SVT trogen och planerar att vara det tills han tackar för sig i TV-rutan.

– Jag hade ett väldigt bra samtal med min chef och SVT höjde min lön. Men det var inte det viktigaste. Det var ändå ingenting som var ens riktigt nära det som den andra kommersiella kanalen erbjöd, men det var ändå ett konkret bevis på att SVT tyckte att det var angeläget att jag skulle stanna. Den viktiga diskussionen var vad jag ville göra framöver.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS