Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ulf Rönnmark. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hård kritik mot domarchef inför SHL-säsongen

Elitdomarföreningen (EDF) är missnöjd med SHL:s domarchef Ulf Rönnmarks ledarskap och kräver hans avgång, med bara veckor kvar till SHL-premiären. Nu har Rönnmark själv svarat på kritiken.

Enligt Aftonbladets uppgifter hotas den svenska ishockeyligan SHL, som inleds om drygt tre veckor, av strejk ifall domarna inte får sin vilja igenom och domarchefen avgår.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Avgångskravet har förmedlats via ett brev till SHL.

- Säg så här, jag känner till en del av det. Oavsett vem som har rollen som domarchef kommer naturligtvis funderingar. Det finns alltid synpunkter på domarchefen från många håll. Sedan är det alltid olika grader. Uffe har varit på posten i ett år och ändrat en hel del. Men att kräva hans avgång och utbrett missnöje… Det är vi som anställer och eventuellt avsätter domarchef, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Aftonbladet.

"Ingen rök utan eld"

Under torsdagen samlas Sveriges elitdomare på Bosön utanför Stockholm för ett läger inför säsongen. På fredag håller EDF årsmöte på samma plats.

Uppgifterna om ett förmedlat missnöje har bekräftats av en SHL-domare, som vill vara anonym, som TT varit i kontakt med.

- Det är klart att det finns en sanning i det där. Ingen rök utan eld, säger domaren.

TT: Stämmer det att ni har skickat ett brev med era synpunkter?

- Vi har framfört vad vi tycker.

TT: Vad är det ni är missnöjda med?

- Det är ledarskapet överlag som vi varit missnöjda med.

TT: Någon specifik del av ledarskapet?

- Just nu är det inget jag vill uttala mig om.

"Måste ta reda på"

Den berörde domarchefen, Ulf Rönnmark, säger följande till Aftonbladet :

- Jag har själv varit domare och det finns alltid synpunkter på den som leder. Under min första säsong har jag gjort en del förändringar, hur vi dömer, sättet vi kommunicerar på och även högre krav på fysik och annat. De faller inte i god jord hos alla.

Rönnmark ska ha blivit medveten om kritiken för två dagar sedan via brevet som skickats till SHL.

- Jag måste givetvis ta reda på vad de är de stör sig på så enormt i mitt sätt att vara och i min chefsroll, säger Rönnmark.