Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sylve Söderstrand, olympisk headcoach i hoppning, har sex OS-aktuella ryttare att välja mellan inför Falsterbo Horse Show. Efter Nations Cup-tävlingen bestäms det vilka ekipage som får följa med till Brasilien.

Hård kamp om OS-platser i Falsterbo

Efter goda resultat under försommaren kommer de svenska elithopparna med gott självförtroende till Falsterbo Horse Show. Där ges de en sista chans att imponera innan OS-truppen till Rio de Janeiro ska spikas.

Fredagen den åttonde juli sammanstrålar världseliten i banhoppning i Skåne för den femte deltävlingen i Nations Cup, som anordnas i samband med Falsterbo Horse Show. Tävlingen är den sista chansen för de svenska hopparna att visa att de förtjänar en biljett till OS i Rio de Janeiro.

- Det blir ett väldigt starkt starfält med de allra bästa ryttarna, säger Sylve Söderstrand, olympisk headcoach i hoppning.

Smygkik på OS-banan

OS-stämningen i Falsterbo förstärks av att det brasilianska landslaget kommer att delta. Dessutom byggs banan av brasilianen Guilherme Jorge, som även kommer att bygga OS-banan i augusti.

- Alla banbyggare har en personlig touch, så det är en oerhörd fördel att få se hur han bygger. Om vi har tur kan vi kanske få reda på något, säger Sylve Söderstrand.

Förutom Brasilien får det svenska hopplaget mäta sig med Holland, Irland, Tyskland, England, Schweiz och Tjeckien.

Bråk i kulisserna

Det har varit en turbulent vår för det svenska hopplandslaget. I april meddelade Svenska ridsportförbundet att Sylve Söderstrand beslutat att lämna jobbet som förbundskapten efter att parterna inte kunnat enas om vilka arbetsuppgifter som skulle ingå i förbundskaptensjobbet. Efter att landslagsryttarna skrivit ett protestbrev till förbundet kom beskedet att Söderstrand trots allt kommer att leda hopparna i OS, men då anställd av Sveriges Olympiska Kommitté och med den nya titeln "olympisk headcoach".

- Stödet från ryttarna har betytt mycket för mig, men det viktigaste är att ryttarna själva är nöjda. Det är de som ska leverera, och eftersom de vill ha mig med så kommer jag att göra allt jag kan för att hjälpa och stötta.

Har alla turerna med förbundet påverkat uppladdningen?

- Det kan jag inte svara på nu. Jag tror inte det, men vi får ta frågan när OS är över. Då kommer jag att ha lite att berätta.