Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Krafth och Ludwig Augustinsson krockar under träningen i Sofia inför VM-kvalmatchen mot Bulgarien på torsdag.

Hård fajt på den svenska vänsterkanten

Ny klubb, ny liga – och i en delvis ny roll. För Ludwig Augustinsson blev steget från FC Köpenhamn till Werder Bremen precis det han hoppats på.

Bremen ligger sist i tyska Bundesliga efter inledande förluster mot Hoffenheim (0–1) och Bayern München (0–2). Trots den knackiga starten är Augustinsson nöjd med sin säsongsöppning. I Bremen är han lika mycket vänsterback som vänsterytter.

- Vi spelar 3–5–2 i anfall och 5–3–2 i försvar, så det är upp och ned hela tiden. Jag har ingen spelare framför mig. Det är jag som ska plöja upp och ned, men det passar mig bra. Det är mer spel man mot man och omställningar, men jag trivs.

"Precis vad jag behöver"

- Jag kommer i fler avslutslägen än jag gjorde i FCK. Jag utvecklar mitt spel offensivt och defensivt. Jag fick spela mot (Arjen) Robben senast och då måste du ha fokus hela tiden och kan inte slappna av en sekund defensivt. Och offensivt är det jag som ska skapa och utmana och ibland komma till avslutslägen från kanten. Det är precis vad jag behöver och jag nöter mycket på det.

I förbundskaptenen Janne Anderssons landslag, som VM-kvalar borta mot Bulgarien (torsdag) och Vitryssland (söndag), är Augustinsson en mer renodlad vänsterback – med rätt att gå framåt. Det har han gjort så framgångsrikt att han slagit ut Martin Olsson ur startelvan.

Olsson missade VM-kvalen mot Frankrike i november och mot Vitryssland i mars på grund av skador. Hemma mot Frankrike i juni – med Olsson tillgänglig – valde Andersson att hålla fast vid Augustinsson på vänsterkanten.

Det köper Martin Olsson.

Ger inte upp fajten

- Jag var inte med mot Frankrike och blir det samma lag nu så förstår jag det. Janne och jag hade ett bra samtal vid förra samlingen och jag förstår att man inte vill ändra, men jag har spelat bra och känner mig stark, säger han.

Samtidigt skickar han en passning till Augustinsson. Olsson ger inte upp fajten om positionen.

- Jag är ganska säker på mig själv och känner att spelar jag som jag har gjort tidigare i landslaget så borde jag vara med på planen, men "Ludde" har också gjort några matcher och man vill inte ändra i ett vinnande lag.