Här väljs ikonerna in i Göteborgs Hall of Fame

Några utav Sveriges främsta idrottare samlades under söndagen på Börsen i Göteborg. De hade kommit dit för äran att väljas in i Idrottens Hall of Fame.
– Bättre sent än aldrig, skrattar Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

ANNONS
|

En av de som valdes in i helgen var Martin Boquist. Handbollslegendaren som har tre SM-guld med Redbergslids IK, ett VM-guld, ett OS-silver och tre EM-guld på meritlistan.

Numer är han assisterande tränare i landslaget. För honom var det en stor ära att få ta en plats i Hall of Fame.

– Jag är otroligt stolt över det. För en som är uppvuxen med att läsa GP:s resultatsidor och se alla namn och målskyttar jämt och ständigt så känns det otroligt att jag får vara där med alla de namnen, säger Martin Boquist.

Han har svårt att ranka platsen i Hall of Fame i jämförelse med alla titlarna.

ANNONS

– Det är liksom helt... Man ska inte jämföra, men det känns konstigt och lustfyllt att jag får vara med där.... Det känns märkligt, men jättekul!, säger Martin Boquist.

Sven-Göran Eriksson: ”Bättre sent än aldrig”

Sven-Göran Eriksson var på plats på Börsen med kärleken Yaniseth Alcides från Panama som han träffade i Mexiko 2014. Att bli invald i Göteborgs Hall of Fame värderar den före detta IFK-tränaren och förbundskaptenen för England högt.

– Det är en stor ära givetvis. Det kom överraskande, men det gladde mig.

Lite sent kan man kanske tycka?

– Det var några år sedan jag var här och var aktiv. Men bättre sent än aldrig är det väl? skrattar ”Svennis”, 73.

Han tittar sig omkring i den palatsliknande byggnaden.

– Jag har aldrig varit inne på Börsen tidigare. Otroligt vackert. Vilken byggnad. Från utsidan också, men insidan är ännu bättre, konstaterar han.

Vilket är ditt bästa minne från tiden i Göteborg?

– Vi fick ihop ett väldigt bra fotbollslag med fantastiska fotbollsspelare. Det bästa minnet är förstås att vi fick vinna i Europa, Uefacupen som det hette då. Det var stort.

Legendarerna som valdes in i Göteborgs Hall of Fame:

Lotta Schelin, fotboll.

Torbjörn Kornbakk, brottning

Martin Boquist, handboll

Olle Goop, trav

Lars-Åke Björk, fotboll

Sven-Göran Eriksson, fotboll

Yannick Tregaro, friidrott

Kärstin Ehrnlund, golf

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS