Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här tränar tennisstjärnorna – på hotellrummet

72 tennisstjärnor är totalt isolerade inför Australian open.
Då frodas kreativiteten när flera av dem tränar inför den stora tävlingen – inne på hotellrummet.

Årets första Grand slam är bara veckor bort – men långt från alla kommer få en optimal uppladdning inför tävlingen.

72 stycken tennisstjärnor, bland annat svenske Elias Ymer, befann sig nämligen på ett av de tre flygen till Melbourne där man nyligen kunnat konstatera coronasmitta bland resenärerna. Detta har lett till att de inte får lämna sina hotellrum under två veckors tid, medans övriga deltagare får lämna rummet för att träna fem timmar varje dag.

Så hur tränar man inför en av årets största tennistävlingar utan att lämna hotellrummet?

Tunisiska stjärnan Ons Jabeur, rankad 30 i världen, ställde upp en madrass mot väggen och började bolla inne på hotellrummet.

”Som ni alla vet är jag en av spelarna som placerats full isolering. Inte det bästa nyheterna man kan få, men håller mig stark och gör det bästa av situationen. Jag är inställd på att göra vad som krävs för att vara redo trots omständigheterna. Dags att vara kreativ.”

Det finns dock smidigare sätt att träna inne på hotellrummet och tjeckiska Barbora Strycova, rankad 38:a, lyckades fixa upp en träningscykel på rummet – som hon dock fick skruva ihop själv.

”Jag antar att jag hittat mitt jobb efter tenniskarriären. Någon i behov av mina tjänster? Vi kan lösa det efter dessa 14 dagar.”, skriver hon på Twitter.

Stjärnan kritisk

Inte alla är lika positivt tänkande, vilket kanske kan vara förståeligt. 71:a-rankande Sorana Cirstea är en av de som riktar kritik mot uppladdningen.

"Jag har inga problem med att stanna 14 dagar i ett rum och titta på Netflix. Vad vi inte kan göra är att TÄVLA efter att ha suttit 14 dagar i soffan", skriver rumänskan på Twitter.

Fakta: Australian Open

På grund av coronapandemin flyttades årets första grand slam-turnering i tennis, Australian Open i Melbourne, fram tre veckor och spelas den 8–21 februari.

Kvalet tidigarelades och flyttades till andra länder. Herrarna kvalspelade i Doha i Qatar och damerna i Dubai i Förenade arabemiraten i förra veckan.

Alla inresande till Australien måste sitta i karantän i 14 dagar. Tennisspelarna har dock fått tillåtelse att lämna karantänen på hotellrummet fem timmar om dagen för att träna. Men de som kommit med samma flyg som någon som testas positivt för coronaviruset måste tillbringa all tid på hotellrummen.

Flera stjärnor har testat positivt före avfärden. Det är amerikanskan Madison Keys och britten Andy Murray. Murray hoppas ändå kunna ställa upp i turneringen.

Tre svenskar är med i singelturneringen, Rebecca Peterson och bröderna Mikael och Elias Ymer.

Källa: TT

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.