Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Här tar Kennet SM-guld – i längdhopp

Kennet Andersson, 49, är svensk mästare i längdhopp – och i höjdhopp. – Det här är helt galet kul, säger den gamle fotbollshjälten.

Han var med och vann VM-brons med landslaget 1994 och är en av IFK Göteborgs stora namn. Men i helgen är det friidrott som gäller för den gamle nickspecialisten – och Kennet Andersson gör succé. I går vann han längdhoppet i klassen herrar 50.

– Ja, det är fantastiskt. Jag har inte hoppat längd på 37, 38 år, men lite sitter väl kvar. Jag har alltid gillar friidrott, det är höjdpunkten på OS och jag kollar på finnkampen och allt sånt, säger Andersson.

Helt oförberedd var han dock inte, den senaste tiden har han tränat med IFK Göteborgs friidrottssektion och det gamla intresset för friidrott har minst sagt blommat upp igen.

– Det här är helt galet kul. För mig är det den ultimata sporten för man mäter sig hela tiden och man tävlar bara mot sig själv egentligen. Och den där kantigheten man hade mot motståndare förr har liksom försvunnit. Alla pushar varandra och det är verkligen bara kul.

Kennet Andersson hoppade imponerande 5,68 vilket alltså räckte för SM-guld. Under lördagen är han i farten i gen och när GP når honom har han just sprungit 60 meter.

– Jag tror jag kom fyra. Jag har inte sett tiden än, men i försöken sprang jag på 8,12. Det kändes som jag tog i lite mer nu.

Är du inte orolig att skada dig?

– Jo, som fan! Men det är också ett test, att ta i lagom mycket. Tar jag i som fasen så går jag ju sönder. Det är inte bara att gå ut och hoppa. Jag har ju tränat en del, även styrketräning., men jag har faktiskt inte gjort ett enda fullt hopp förrän i går.

Ett hopp som alltså gjorde honom till svensk mästare. Och det var inte nog med det. För den långe Andersson sparade favoritgrenen till sist. Inför tävlingarna hoppades han kunna glida över 1,60 i höjdhopp, något han också lyckades med.

"Vinst på 1,70 i en rysare" hälsar Kennet Andersson i ett sms till GP.

Uppdaterat: Kennet Andersson vann även höjdhoppet. "Vinst på 1,70  i en rysare!" hälsar han i ett sms till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.