Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Här ryker giganterna ihop inför superfajten

Den 26:e augusti möts kampsportsgiganterna Floyd Mayweather och Conor McGregor i en uppmärksammad fajt. I natt träffades de under den första av fyra presskonferenser och rök ihop direkt.

Den obesegrade boxaren Floyd Mayweather, 40, och MMA-stjärnan Conor McGregor, 28, har varit heta samtalsämnen inom fightingvärlden under flera års tid. Psykkriget mellan stjärnorna har pågått under en lång tid och för en månad sedan kom beskedet om att supermatchen blir av. 

Under natten mot onsdagen möttes duon i den första av fyra presskonferenser som kommer att äga rum inför den uppmärksammade fajten. Presskonferensen inleddes med ett hån mot Floyd Mayweathers klädstil från Conor McGregors håll.

– Kolla på killen, han sitter här i en träningsoverall. Han har inte ens råd med kostym längre. Han är körd. Det finns inget annat att säga. Jag kommer att vända ut och in på honom, sanna mina ord, sa den kostymprydde UFC-fightern.

Mayweather är obesegrad

Floyd Mayweather gör comeback efter att ha lagt handskarna på hyllan. Sedan debuten 1996 har 40-åringen vunnit alla sina 49 boxningsmatcher i karriären, varav 26 på knockout.

– Jag säger bara såhär: 21 är numret. Varför, undrar ni? Jo, för att det är så länge jag har regerat. Jag bryr mig inte ett skit om vi slåss i en ring eller oktagon, jag backar inte för någon. Ställ dem på rad och jag knockar dem som bowlingkäglor. Ställ den här killen upp den 26:e augusti så knockar jag honom också.

"Inte ens en riktig fajt"

Fajten blir en boxningsmatch men Conor McGregor tror att hans MMA-färdigheter kan bli avgörande.
– Han kommer att vara medvetslös inom fyra ronder. Rörligheten, kraftfullheten, intensiteten – han har aldrig upplevt det här, säger 28-åringen.

MMA-stjärnan fortsätter:
– Jag är inte rädd för honom. Reglerna som gäller i boxning gör det här till en halv fajt, en fjärdedels fajt. Det här är inte ens en riktig fajt. Hade det varit det så hade jag inte ens behövt en rond.

 

Matchen äger rum den 26:e augusti och tills dess väntar ytterligare tre presskonferenser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.