Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glenn Hysén laddar upp inför premiären på äldreboendet Änggårdsbacken. Bild: Tommy Holl
Glenn Hysén laddar upp inför premiären på äldreboendet Änggårdsbacken. Bild: Tommy Holl

Här laddar pensionärerna upp inför VM – med Glenn Hysén

De boende hos Tre Stiftelser på Änggårdsbacken fick ett alldeles speciellt besök inför VM-premiären mot Sydkorea. Landslagslegendaren Glenn Hysén var nämligen på plats för att ladda upp med de äldre.
– Man får en kick, alla är så jävla glada och tacksamma, säger han.

VM-febern sprider sig över hela Göteborg – och äldreboendet Änggårdsbacken är allt annat än ett undantag. Bara timmar innan Sveriges premiärmatch mot Sydkorea kom Glenn Hysén och hälsade på. Med sig hade landslagslegendaren och göteborgaren ett pärlband av historier från karriären.

– Det snackades ju en del om karriären, men sen blev det en del annat också. Både Farmen och Let's Dance, säger Glenn.

LÄS MER: ”Jag är otroligt stolt över grabbarna”

"Gått runt och tjötat"

Omkring 100 hyresgäster hos Änggårdsbacken kom för att lyssna på Glenn Hysén och titta på ett bildspel med minnen från hans karriär. Dessutom tog sig Glenn tid för att mingla runt bland de äldre – och alla som ville fick chansen att ta en selfie.

– Man får en tankeställare, att man kommer hamna någonstans här till slut. Många är görpigga även om de inte är okej i benen. Så jag har gått runt och tjötat.

Besöket på äldreboendet gav minst sagt mersmak för Glenn.

– Såna här grejer ger mig en kick. Alla är så jävla tacksamma och glada, så det känns som man gjort stor nytta. När man själv är där hoppas man att nån tjej eller gubbe kommer och tjötar med en själv.

LÄS MER: Se de svenska fansens glädje på Ullevi

Glenn tror på seger

Jessica Henriksson är kultursamordnare hos Tre Stiftelser och var den som bjöd in Glenn till Änggårdsbacken. Hon berättar att den forne mittbacksstjärnan tackade ja direkt.

– Han har varit väldigt generös och bjudit på sig själv. Så nu känner man sig riktigt uppladdad inför matchen, säger hon.

Samtliga Sveriges matcher visas på storbildsskärm hos Tre Stiftelser. Glenn Hysén ska se mötet med Sydkorea tillsammans med sonen Anton, och tror på en svensk seger i premiären samt avancemang från gruppspelet.

– De är inte så väldigt storväxta, Sydkorea. Så jag hoppas vi kan utnyttja hörnor och frisparkar. Jag tror på 1-0, Sverige gör det på en frispark. Granqvist kommer upp och knoppar in den.

Har du en 94-känsla?

– Nej, det kan jag inte riktigt påstå. Då hade vi Kennet Andersson, Martin Dahlin och Tomas Brolin. Nu tycker jag defensiven är kanon, men vi gör ju inga mål. Det krävs om vi ska gå långt.

Glenns tips kom faktiskt att nästintill slå in perfekt. Sverige vann nämligen med 1-0 efter mål av just Andreas Granqvist – även om det kom efter en straff och inte en hörna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.