Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

Här golfar kändisarna för välgörenhet

Artister, skådespelare, komiker, sportprofiler och golfproffs samlades på Hills golfbana i Mölndal under måndagen. Välgörenhetstävlingen Barngolfen samlade in pengar till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Årets startlista bestod av 31 företagslag som sponsrar eventet. Varje lag bestod av ett golfproffs, en "känd profil" samt tre representanter från respektive företag.

Golfproffs som Helen Alfredsson, Linda Wessberg, Carin Koch och Johan Edfors spelade med och mot tv- och sportprofiler som Lotta Engberg, Magnus Wislander, Louise Karlsson och Roger Rönnberg.

Många av profilerna börjar bli erfarna Barngolfare. Barbro "Lill-Babs" Svensson har varit med från början och gjorde sin tolfte Barngolfen-runda.
– Vi gjorde en eagle på första hålet! utbrister hon.
– Det är roligt att se alla de här begåvade människorna. Jag har också fått se hur tävlingen har växt hela tiden. Det är helt otroligt.

"En av de roligaste tävlingarna"

Det första året, 2006, samlades 300 000 kronor in. De senaste åren har summan legat runt två-tre miljoner.

Ishockeyspelaren Viktor Svedberg (i Frölunda mellan 2009 och 2013) deltog för andra gången och var med det en av de mer oerfarna Barngolfarna på banan.
– Det här är en av de roligaste tävlingarna jag har varit på. Att kunna hjälpa barn är något av det bästa man kan göra, säger Svedberg.

"Alltid kul att slå Wislander"

SVT:s reporter och programledare David Fjäll understryker att det är naturligt att vara med eftersom det samlas in pengar till ett gott ändamål. Han visar också prov på sin vinnarskalle.
– Det är alltid kul att slå Magnus Wislander. Han blir sur när jag pikar honom ett år senare. Precis innan man gör en intervju inför en handbollsmatch frågar man hur det gick i golfen senast, säger Fjäll och skrattar.

Wislander delar inte den bilden:
– Det är väldigt sällan han vinner över mig.

Handbollsprofilen har gjort Barngolfen till en årlig vana.
– Det är ett fantastiskt koncept. Det är roligt att spela golf men det är ändamålet som gör att det är värt alltihop. Det tror jag att de flesta tycker, säger Wislander.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.