Här flyr Duplantis ovädret

GP-tävlingen i Karlstad tvingades till ett kort avbrott. Ett rejält regnoväder drog sig in över stadion och tvingade inte minst Armand Duplantis att fly in under tak med sina grejer. Duplantis som trots rejäla problem i hoppningen avgjort tävlingen.

ANNONS
|

Armand Duplantis vann i Oslo. Han vann hoppgalan på Ullevi och slog även nytt arenarekord med 5.94, men i Karlstad har världsstjärnan haft problem. Rejäla problem.

Redan på ingångshöjden 5.52 rev Duplantis två gånger innan han till slut klarade komfortabelt i det sista försöket.

Duplantis stod sedan över på 5.62 och gick vidare till 5.72 där problemen fortsatte. Det blev två klara rivningar även på den höjden innan Duplantis precis klarade i sitt tredje försök och avgjorde samtidigt tävlingen.

– Uppvärmningen kändes bra, det var soligt och fint. Men 30 minuter före tävlingen började det blåsa galet mycket och sedan kom regnet så det var bara inte meningen idag, säger Armand Duplantis till SVT.

ANNONS

Melwin Holm stoppades även han

Och högre hann inte ribban gå innan Duplantis fick samla ihop sina grejer och fly fältet. Ett störtregn drog nämligen in över stadion i Karlstad och stoppade tävlingen preliminärt. Duplantis grabbade tag i en handduk och sin resväska och sprang för att ta skydd från ovädret.

– Inte optimalt väder för stavhopp men det var okej. Jag är glad att jag lyckades slå vädret och få det sista hoppet och vinsten, säger Duplantis.

– Fysiskt kändes det bra, men vädret tillät inte att jag fortsatte hoppa. Det skulle helt enkelt inte funka mer i dag, fortsätter han.

Stefan Holms son, Melwin Holm, lyckades ta sig över 2.09 i höjdhoppstävlingen innan även han fick leta sig in under tak.

Fler välkända namn stod på startlinjen i Karlstad

800-meterslöparen Andreas Kramer, som tidigare har tagit EM-silver i distansen, stod för en stabil tävling i Karlstad. Han tog sig i mål på 1.46,96.

– Det var väl en okej start men tröttnade lite på slutet, men var väldigt taggad inför tävlingen och få sätta igång säsongen. Nu är det bara att träna vidare, säger Andreas Kramer i intervju med SVT.

Även diskuskastaren Daniel Ståhl deltog i GP-tävlingen Karlstad. Det var hans första kast i tävlingen som gav honom segern – 68.10.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS