Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Här firas Frölundas guldhjältar – inför storpublik

Slutsålt i en hemmapremiär för första gången på åtta år. Då fick 12 044 i Scandinavium se de regerande mästarna hyllas – för sista gången den här säsongen.

I Frölunda är mantrat "då var du, nu är nu" minst sagt populärt bland både spelare och ledare. Det där guldet som togs för 134 dagar sedan efter finalsegern mot Djurgården hör nu till historien.

Men även om Roger Rönnberg varit tydlig med att en ny resa har börjat så har det där guldet inte riktigt släppts ännu.

LÄS MER: "Allt annat än guld är en besvikelse för oss"

För inför nedsläpp mot Brynäs i SHL-premiären i ett fullsatt Scandinavium var det dags att stänga den där dörren för sista gången.

Och låta spelarna minnas tillbaka.

– Det känns speciellt, det är på grund av detta som man håller på. Det här är motivationen till att träna så mycket som man gör. Förra gången hade man aldrig vunnit förut, sedan dess har man bara hungrat efter att vinna igen. De som inte har gjort det förstår inte, det är speciellt, sa Mats Rosseli Olsen efter SM-titeln i våras.

– Jag har miljoner av känslor nu! Först och främst så vill jag tacka gud som tog mig hit och återförenade mig med min bästa vän Ryan. Sen för det andra så är jag så glad för min egen skull men framförallt för det här brödraskapet och allas resor som nu möts här och det är min största motivation, att få vinna och se allas glädje. Det är det här man siktar på i hela sitt liv och det är så mycket jobb bakom ända sedan vi var små killar allihopa! Det är svårt att beskriva vad man känner nu men jag är så stolt över alla grabbarna, sa Rhett Rakhshani.

LÄS MER: Sigalet tillbaka i Göteborg – för att förstöra för Frölunda

Efter en liten tillbakablick på förra säsongen hissades två nya flaggor i Scandinaviums tak. Då både CHL-titeln och SHL-titeln nu hänger i taket som ett minne av Frölundas två senaste titlar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.