Här får Carolina Klüft sin doktorshatt

Carolina Klüft är sedan ett och ett halvt år hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. På fredagen fick hon sin doktorshatt vid promotionshögtiden på Svenska mässan.
– Jag har fått många utmärkelser och priser under min karriär. Men den här utmärkelsen är något särskilt, sa den tidigare friidrottsstjärnan tidigare i veckan.

ANNONS
|

För ett och ett halvt år sedan utsågs den tidigare friidrottsstjärnan Carolina Klüft till hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.

Utnämningen till medicine hedersdoktor fick hon för det arbete hon gjort som verksamhetschef för Generation pep, en icke vinstdrivande organisation startad av kronprinsessparet som arbetar för att barn och ungdomar ska röra sig mer.

– Vi är en organisation som bottnar i forskning och vetenskap. Det kommer hela tiden nya kunskaper på området, och det är viktigt att nå ut med fakta till människor, sa Klüft vid utnämnandet 2021.

Under fredagen fick Klüft sin doktorshatt vid en promotionshögtid på Svenska mässan.

ANNONS

”Med Carolina Klüft som hedersdoktor sätts ljuset på Sahlgrenska akademins strävan att främja befolkningens hälsa genom en fysiskt aktiv livsstil. Hennes arbete ligger i linje med den forskning kring aktivitet, levnadsvanor och hälsa som bedrivs på Göteborgs universitet”, skriver Sahlgrenska akademin i ett pressmeddelande.

”Den här utmärkelsen är något särskilt”

Klüft höll sin hedersföreläsning på universitetet tidigare i veckan.

– Jag har fått många utmärkelser och priser under min karriär. Men den här utmärkelsen är något särskilt, sa hon då enligt pressmeddelandet.

Caroline Klüft vann under sin aktiva karriär som sjukampare ett OS-guld, tre VM-guld ute och två EM-guld ute. Hon innehar fortfarande Europarekordet på 7 032 poäng och hon var den yngsta friidrottaren genom tiderna att bli både Europa-, världs- och OS-mästarinna.

LÄS MER:Klüft: "Handlar om att skapa en trygghet"

LÄS MER:Carolina Klüft utsedd till hedersdoktor på Sahlgrenska akademin

LÄS MER:Klüft ska hjälpa friidrottstalanger till OS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS