Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/30

Här anländer idrottsprofilerna till röda mattan

Idrottsgalan gick av stapeln ännu en gång under måndagen och fokus var som vanligt på Jerringpriset. Men på plats under galan var också en rad av svensk idrotts största profiler.

I går kväll avgjordes det vem som fick det mest ärofyllda priset på Idrottsgalan när Jerringpriset delades ut till skidskytten Hanna Öberg.

Någon som däremot inte hade chansen att få Jerringpriset är boxaren Sven Fornling, 31, som inte blev nominerad till priset – eller ens inbjuden till Idrottsgalan. Detta trots att han blev världsmästare i mitten av december förra året.

"Det är skandalöst"

Något han var minst sagt upprörd över.

– Jag lämnar inte mina bälten hemma för en sån här grej. Jag har vunnit dem. Det är min skalp. Jag kommer ha på mig bältena tills jag måste försvara dem. Jag är världsmästare, det måste synas att jag är det. Det är skandalöst att jag inte fått någon personlig inbjudan. Det var mitt managementbolag som fixade in mig här, sade han till Expressen.

Desto gladare var de flesta av de idrottsstjärnor som anlände till röda mattan innan galan gick av stapeln. Se dem i bildspelet ovan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.