Här är Therese Johaugs nya jobb

Skidgiganten Therese Johaug avslutade i mars en framgångsrik karriär. Nu är hon klar för ett nytt uppdrag – även det inom skidvärlden.

ANNONS
|

Fyra OS-guld, 14 VM-guld och över 60 världscupsegrar blev Therese Johaugs facit i skidspåren. I mars meddelade den 33-åringa norskan att karriären är över och efter det har hon kört några långlopp.

Nu ska Johaug vara klar för ett nytt uppdrag. Enligt norska Adresavisen kommer hon jobba inom det norska skidförbundet för att lyfta damåkarna. Hon kommer, tillsammans med sju andra personer, ingå i en grupp som ska utvärdera åkarnas status och ge förslag på hur laget kan förbättras.

Förra säsongen slutade bara en norska (Johaug själv) topp fem i världscupen.

33-åringen har tidigare uttryck kritik mot att det norska förbundet inte gett unga åkare chansen.

ANNONS

– Vi måste öppna för att de ska få testa lite. Det är viktigt att de yngre utövarna kan vara med och se vad de bästa åkarna gör, har hon sagt enligt SVT.

I gruppen ingår även bland annat den femfaldiga världsmästaren Bente Skari.

LÄS MER:Johaug om comeback: "Ska aldrig säga aldrig!"

LÄS MER:Charlotte Kalla om rädslan att hon ska ångra sig

LÄS MER:Längdchefens svar på SOK-kritiken: "Uppfriskande"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS