Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Eriksson, Zlatan Ibrahimovic och Peter Forsberg.  Bild: Bildbyrån
Marcus Eriksson, Zlatan Ibrahimovic och Peter Forsberg. Bild: Bildbyrån

Här är idrottskändisarna som gett sig in i padelbranschen

Padelns popularitet står sig stark, och inom kändiseliten har den väckt ett stort intresse. Nedan listar GP en samling idrottsprofiler som på ett eller annat sätt har engagerat sig i sporten.

LÄS MER: Ny padelanläggning i Göteborg – blir en av Sveriges största

Bild: MAXIM THORE
Bild: MAXIM THORE

Zlatan Ibrahimovic, fotboll

Milan-stjärnan valde tillsammans med vännen Thomas Sandström att ge sig in i padelbranschen för ett par år sedan. Under namnet Padel Zenter öppnades duons första anläggning i Årsta, Stockholm. Sedan dess har ”Ibra” och Sandström öppnat ytterligare två anläggningar, en i Jönköping och en i Skövde. Dessutom har de tagit över en anläggning i Båstad.
Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Bild: TOBIAS NYKÄNEN

Jonas Eriksson, fotboll

En av Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare genom tiderna har sedan en tid tillbaka drivit gymanläggning tillsammans med hockeyprofilen Niklas Wikegård. För en tid sedan bestämde duon sig att också börja satsa på padel. Vännerna driver en kombinerad gym- och padelanläggning i Arlandastad.
Bild: OLA WESTERBERG
Bild: OLA WESTERBERG

Niklas Wikegård, ishockey

Den tidigare hockeytränaren som sedan en lång tid tillbaka förekommer som expert för C Mores hockeysändningar har gett sig in i padelvärlden. Som tidigare nämnt driver han och kompisen Jonas Eriksson en kombinerad gym- och padelanläggning i Arlandastad. Dessutom öppnar man nästa år även en renodlad padelanläggning i Sigtuna, där de båda bor.
Bild: MATHILDA AHLBERG
Bild: MATHILDA AHLBERG

Magnus Arvidsson, fotboll

Fotbollsspelare i toppklass när det begav sig och spelade bland annat flera år i Hansa Rostock. Avslutade elitkarriären 2009 efter spel i Halmstads BK och Helsingborgs IF. Har efter det fortsatt som tränare på lägre nivåer. Vid sidan av det är han dessutom delägare i padelanläggningen Ängelholm Padelklubb.
Bild: CALLE STRÖM
Bild: CALLE STRÖM

Andreas Lilja, ishockey

Den meriterade backen som har vunnit Stanley Cup med Detroit Red Wings och spelat för Tre Kronor lade skridskorna på hyllan 2016 efter en sejour i Rögle BK. 44-åringen som har lidit svårt i sviterna av hjärnskakningar han ådrog sig under karriären är inför årets säsong ny assisterande tränare i Malmö Redhawks. Utöver det är han också delägare i Padel Crew i Helsingborg som ett tag var Sveriges största anläggning.
Bild: MATHILDA AHLBERG
Bild: MATHILDA AHLBERG

Magnus Norman, tennis

Den förre världsettan i tennis startade för snart tio år sedan tennisakademin Good to Great tillsammans med bland annat Nicklas Kulti, och har på senare år utökat satsningen med padelbanor på anläggningen i Danderyd.
Bild: ARNE FORSELL
Bild: ARNE FORSELL

Nicklas Kulti, tennis

Tillsammans med Magnus Norman och Mikael Tillström håller han i trådarna på tennisakademin Good to Great som alltså också sysslar med padel. På senare år har ett samarbete med Danderyds gymnasium satts igång där elever kan kombinera sin skolgång med padel: ”Vi har byggt ett koncept för att ta tillbaka svensk tennis till den absoluta världstoppen. När det gäller satsningen på padel handlar det mer om att bygga från grunden. Men ambitionen är densamma; att bli världsklass där också, sade Nicklas Kulti till Svenska Dagbladet 2018.
Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Markus Rosenberg, fotboll

Malmö FF-fansens kelgris som var med och bärgade flera SM-guld till klubben tackade för sig som spelare vid årsskiftet. Men ”Mackan”, som också har erfarenhet från spel i Bundesliga och Premier League, ligger inte på latsidan. Utöver att han tagit klivet in i agentbranschen är han också tillsammans med entreprenören Erling Pålsson grundare till Padelcourt 9 i Höllviken.
Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Jonas Björkman, tennis

Den förre dubbelspecialisten i tennis har tillsammans med bland annat programledaren och artisten Måns Zelmerlöw och tidigare hockeyspelaren Jonas Andersson satsat stort på padel och nyöppnat eller tagit över massvis hallar runt om i Sverige de senaste åren. Göteborg, Hudiksvall och Stockholm är bara några av städerna där PDL Group, Sveriges största aktör inom sporten, har anläggningar.
Bild: STEFAN PERSSON
Bild: STEFAN PERSSON

Johan Davidsson, ishockey

Stor ikon i HV71 och en uppskattad spelare i Tre Kronor under många år. Men hockeyprofilen Johan Davidsson har också gett sig in i racketsportvärlden. Tillsammans med bland andra den förre HV71-målkungen Björn Melin har han öppnat upp en anläggning i Jönköping.
Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Johan Edfors, golf

Med sin bakgrund som golfproffs och entreprenör tog Hills delägare klivit in i padelbranschen 2014 när han ingick i det sällskap som blev ägare i Göteborgs första padelanläggning Padel Center i Högsbo. Bolaget har efter det även förvärvat IFK Göteborgs gamla träningshall i Delsjön och byggt om den till padelanläggning.
Bild: PÄR OLERT
Bild: PÄR OLERT

Dennis Olsson, fotboll

Tillsammans med vännerna Cevin Dotson (IFK Timrå) och Emil Berglund (Timrå IK) var Olsson med och introducerade padeln för Sundsvallsborna när trion smällde upp stadens första anläggning för några år sedan.
Bild: YVES HERMAN
Bild: YVES HERMAN

Andreas Isaksson, fotboll

Lade handskarna på hyllan 2018 efter en framgångsrik karriär i bland annat svenska landslaget, Ligue 1, holländska ligan och Djurgården. Efter det har målvakten, som är delägare i bland annat en padelanläggning i Avesta, ägnat mycket tid och kraft på popsporten: "Det är bara padel som gäller nu", sade han till Dt häromveckan när han var med och invigde nya banor i Falun.
Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Peter Forsberg, ishockey

Stanley Cup-, OS- och VM-vinnaren var med som en av delägarna i projektet Umeå Padelcenter som öppnades 2017. Men tidigare i våras tackade ”Foppa” för sig när han och övriga ägare sålde sina andelar till PDL Group.
Bild: FRANCOIS LENOIR
Bild: FRANCOIS LENOIR

Marcus Eriksson, motorsport

I vintras blev det klart att det blir ett padelcenter i Lillån i Örebro. En satsning som bland andra tidigare Örebro HK-spelaren Johan Wiklander och tidigare Formel1-föraren Marcus Eriksson, numera verksam i Indycar-racing, står bakom.
Bild: SIMON HASTEGÅRD
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Robin Söderling, tennis

Var svensk tennis stora affischnamn runt 2010-talet då han tog sig till final två gånger i Franska Öppna och tog flera tunga ATP-titlar innan han efter att ha vunnit Swedish Open i Båstad 2011 fick kasta in handduken på grund av körtelfeber. Han kom aldrig tillbaka efter det. Är numera Davis Cup-kapten för det svenska tennislandslaget, men han har även en del andra projekt igång vid sidan av. Bland annat har han varit med och tagit fram en särskild typ av padelboll.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Jan-Ove Waldner, bordtennis

Bordtennislegendaren med massvis av VM- och OS-medaljer på meritlistan hoppade tidigt på padeltåget och då främst genom att försöka få sporten att slå sig fram i Kina där ”J-0” är omåttligt populär: ”Vi ska öppna upp i Peking och Shanghai nu. Sen kommer vi ha rubbet. Kontroll över hela marknaden i Kina, sade Jan-Ove Waldner till Expressen 2018.
Bild: AVDO BILKANOVIC
Bild: AVDO BILKANOVIC

Stefan Rehn, fotboll

SM-guldvinnare både som spelare och tränare i IFK Göteborg och Djurgården och var fram till i vintras huvudansvarig för Utsiktens BK. Men sedan dess har han tagit en paus från fotbollen för att i stället ägna mer tid åt sporten han fastnat för: padel. Är sedan en tid tillbaka tränare inom sporten för Padel Centers räkning.
Bild: LUDVIG THUNMAN
Bild: LUDVIG THUNMAN

Niklas Hjalmarsson, ishockey

Den trefaldige Stanley Cup-vinnaren som numera spelar sin hockey i Arizona efter flera år i Chicago ingår i gänget med Johan Davidsson och Björn Melin som öppnat padelhall i Jönköping.
Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Magnus Johansson, ishockey

Offensivt skicklig back både i Linköping HC, Frölunda och Tre Kronor under sin aktiva karriär. Numera delägare i en jättepadelanläggning i Linköping med elva banor. Hallen är en av flera som är under PDL Groups flagg.
Bild: MAKSIM BOGODVID
Bild: MAKSIM BOGODVID

Johan Brunström, tennis

Som tennisspelare gjorde han 19 ATP-finaler, spelade Davis Cup och representerade Sverige i OS i London. Numera har Brunström, som var som allra bäst i dubbel när det begav sig, lagt mer fokus på padeln. 40-åringen är hallchef för PDL:s anläggning i Mölnlycke.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.