Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är Icas svar på miljardärens sponsringskritik

På tisdagen riktade byggherren Ola Serneke kritik mot bolag i allmänhet och Ica i synnerhet för att snåla med sponsringen till idrotten. Nu svarar matjätten på kritiken: "Samhällsengagemang är mycket viktigt för Ica och vi har inte dragit ner på detta" skriver Teddy Falkenek till GP.

Det var som invigningstalare för Träffpunkt Idrott på Svenska mässan som byggherren Ola Serneke riktade stark kritik mot svenska företags idrottssponsring.

– Alla bolag är så rackarns snåla, det är så man mår illa, sa han till GP.

Han poängterade att han tycker att idrottssponsring är ett samhällsansvar som företagare har och riktade en särskild känga mot Ica.

– De skär ner på sponsringen och på så sätt tycker jag att de är snåla, säger Serneke.

Men i en skriftlig kommentar till GP tillbakavisar Ica kritiken och menar på att företaget inte har dragit ner på sin sponsring:

"Däremot sker det omprioriteringar under åren.  Centralt på ICA stödjer vi många olika typer av samarbeten och projekt allt från Cancerfonden med Rosa bandet till Svenska Fotbollsförbundet. Tillsammans med detta finns ett stort engagemang lokalt via många ICA-butiker runt om i landet", skriver Teddy Falkenek som är chef för samhällsengagemang på Ica.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.