Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Måndagens match mot Norge och stjärnan Sander Sagosen kan bli avgörande för om Sverige når semifinal i VM.

Här är hoten mot Sverige i VM:s mellanrunda

Jim Gottfridssons skada oroar inför mellanrundan, men med fyra blågula poäng är tabellen i alla fall rolig läsning för handbollslandslaget. Här är motståndarna som väntar när kampen om VM:s semifinalplatser börjar på allvar.

• Tunisien, lördag klockan 18.00.

Sverige har redan mött och besegrat de två andra afrikanska VM-lagen, Egypten (27–24) och Angola (37–19). Tunisien besegrade just Egypten i finalen i afrikanska mästerskapen förra året och har vunnit tre av fem matcher i det första VM-gruppspelet. Men på papperet går Sverige in i den här matchen som storfavorit, vilket inte minst känns motiverat med tanke på hur svårt tunisierna har haft i matcherna mot Norge och Danmark i VM. Då blev det förlust med 10 respektive 14 måls marginal.

• Norge, måndag klockan 18.00.

Om Sverige har slagit Tunisien finns chans att säkra en semifinalplats redan i mötet med Norge. Lagen möttes i EM i Zagreb för ett år sedan. Norrmännen vann då, men det var ändå Sverige som gick vidare i ett målskillnadsdrama där även Kroatien var inblandat. Norge, som på torsdagskvällen förlorade gruppfinalen mot Danmark med fyra bollar, bygger mycket av sitt spel på Paris Saint-Germains stjärna Sander Sagosen.

- För mig är det världens bästa handbollsspelare just nu. Punkt, sade svenske lagkamraten Kim Ekdahl Du Rietz till TT inför VM.

- Han är fruktansvärt bra på allting. Jag har aldrig sett någon spela så attackglad handboll. Det känns som att varje gång han satsar så gör han mål eller någon lagkamrat blir helt fri.

• Danmark, onsdag klockan 20.30.

I gruppspelet i Köpenhamn har landslaget haft förmånen att spela med stödet från de svenska fansen i ryggen. Mot värdnationen i Herning lär det i stället vara rödvitt som dominerar på läktarna i "Boxen". På planen finns också risk för dansk dominans. Laget har precis som Sverige vunnit allt så här långt i VM och Danmark har också en stor PSG-stjärna i form av Mikkel Hansen, 14-målsskytt i gruppfinalen mot Norge. I samma match skadade sig dock försvarsklippan René Toft Hansen, som inte kan spela mer i VM. Värt att komma ihåg är också att Sverige vann lagens möte i EM-semifinalen i fjol.