Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tiger Woods och Phil Mickelson – två av favoriterna i US Masters – under ett inspelningsvarv.

Här är favoriterna i US Masters

Årets US Masters beskrivs som den mest konkurrensutsatta på flera decennier – det var länge sedan så många av världens bästa spelare har prickat formen lagom till årets första major. Här är nio av de största favoriterna:

Tiger Woods, 42, USA.

Mindre än ett år efter sin fjärde ryggoperation är den moderna golfens största spelare tillbaka och tävlar om titlarna. Tiger Woods har varit nära att vinna några gånger på USA-touren i vår och Augusta National kan han utan och innan. Här slog han igenom 1997 och han har ytterligare tre gröna kavajer (2001, 2002 och 2005).

Rory McIlroy, 28, Nordirland.

Vinner nordirländaren Masters blir han den blott sjätte spelaren i historien att ha tagit hem samtliga majortävlingar. Den tidigare världsettan vann i mitten av mars PGA-tourtävlingen i Orlando efter fantastiska 64 slag under finalsöndagen – hans första seger på 18 månader. Har varit topp tio i de fyra senaste åren på Augusta.

Justin Thomas, 24, USA.

Slog igenom stort under fjolåret. Vann sin första majortävling med PGA-mästerskapet i augusti, tog hem slutspelet på USA-touren samma år och vann ytterligare fyra tävlingar under 2017. I slutet av februari tog 24-åringen sin åttonde titel i karriären. Har inte riktigt fått till det i sina två tidigare starter på Augusta (39–22).

Jordan Spieth, 24, USA.

Den unge amerikanen har fyra starter i US Masters och hans resultatrad är imponerande 2–1–2–11. Efter segern på Augusta 2015 har Jordan Spieth även vunnit US Open (2015) och förra sommaren även British Open. Har inte riktigt hittat formen på greenerna i år, men hans erfarenhet av banan kan räcka långt.

Phil Mickelson, 47, USA.

Den femfaldige majorvinnaren hade inte vunnit sedan majortriumfen i British Open på Muirfield 2013 innan han tog hem världstourtävlingen i Mexiko i början av mars. Vänsterspelaren trivs på Augusta och har vunnit US Masters tre gånger (2004, 2006, 2010). Han har även en andraplats och fem tredjeplatser i majortävlingen.

Justin Rose, 37, England.

Föll i särspel mot Sergio Garcia i fjol på Augusta. US Open-mästaren 2013 trivs i Georgia – Justin Rose har varit tvåa ytterligare en gång i Masters och varit topp tio fem gånger på sina tolv starter.

Sergio Garcia, 38, Spanien.

I sin 74:e majortävling fick Sergio Garcia äntligen vinna sitt första stora mästerskap när han i fjol tog hem Masters efter särspel mot Justin Rose. Skulle Garcia lyckas försvara titeln hamnar han i ett celebert sällskap. Endas Jack Nicklaus (1965–1966), Nick Faldo (1989–1990) och Tiger Woods (2001–2002) har lyckats med den bedriften.

Bubba Watson, 39, USA.

Vänsterspelaren har hittat formen och har vunnit två gånger på USA-touren ivår. Bubba Watson har redan två gröna kavajer efter sina segrar 2012 och 2014. Likt Phil Mickelson kan Watson leverera de mest spektakulära slagen du kan få se på världstourerna.