Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hängig silvermedaljör laddar om

Det var en trött och hängig EM-medaljör som kom hem till Göteborg för att firas med tårta.

Emma Green fick bara två timmars sömn efter sitt höjdhoppssilver.

-Jag fick ingen ro. Jag tänkte alla tankar man kan tänka.

Ett trettiotal släktingar, vänner, klubbkamrater och medierepresentanter mötte upp på Landvetters flygplats. Det delades ut både blommor och kramar medan andra frågade om autografer.

Emma Green såg utmattad ut.

-Jag tänker inte så mycket just nu. Det känns mest bara underbart alltihop. Det är roligt att så många har kommit hit för att fira mig. Och det är kul att ha tagit en EM-medalj, sade hon när hon precis kommit ut ur ankomsthallen.

I Örgryte IS klubbhus bjöds det på tårta.

-Det har varit ett väldigt hektiskt dygn. Först var det prisutdelning, media, dopningskontroll och massa annat. Sen skulle vi hitta taxi. På hotellet blev det lite mat och ett glas champagne tillsammans med mina föräldrar.

Det blev bara två timmars sömn.

-Det tog lång tid att somna. Jag fick ingen ro i kroppen. Jag kämpade med att inte tänka för mycket på konsekvenserna av min insats.

Emma Greens silver blev den enda svenska medaljen under friidrotts-EM.

-Självklart känns det jättebra för svensk friidrott att vi får en framgång som den här. Det har varit mycket snack om skador och en hel del stolpe ut. Det hade varit roligt om friidrotten får ett uppsving i och med det här. Men jag tänker inte så mycket på sånt. Jag hoppar för mig själv och för att jag ska lyckas med mina mål. Jag är glad över att folk är glada för min skull.

På fredag hoppar hon i DN-galan i Stockholm. Efter att ha slagit personbästa två gånger om ska hon nu försöka ladda om - både mentalt och fysiskt.

-Nej, nu är det slut, haha. Det är klart att jag kommer att sätta upp nya mål, men just nu är jag nöjd. Jag vet att jag har kapacitet att hoppa ännu högre, men nu vill jag njuta av det här en stund först.