Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Hälsningen till svenskarna: "Bli inte arg på mig om det sker"

Alpina VM står för dörren och Lindsey Vonn är kvitt skadorna och siktar på nya medaljer. Men det finns ett annat mål som hon håller högre – Ingemar Stenmarks rekord i antal världscupssegrar. – Att slå rekordet är mitt huvudmål, säger Vonn till Expressen.

VM i St. Moritz drar igång under måndagen och en av huvudpersonerna är förstås den amerikanska superstjärnan Lindsey Vonn som kommer att ställa upp i super-G, störtlopp och kombinationen.

Men VM-medaljer i all ära, det finns något som slår högre och som Vonn kommer lägga fokus på under resten av säsongen.

Vonn står just nu på 77 segrar i världscupen, nio färre än rekordhållaren Ingemar Stenmark. Svenskens rekord har länge ansetts som "omöjligt" att slå men 32-årige Vonn hymlar inte med att det är hennes högsta prioritet.

LÄS OCKSÅ: Stjärnan om utseendefixeringen: "Många väldigt elaka personer"

– Att slå rekordet är mitt huvudmål. Så bli inte arg på mig om det sker, säger Vonn till Expressen och fortsätter:

– Bara att vara nära att slå rekordet är en dröm. Inte på en miljon år hade jag gissat det. Ingemar är en legendar inom skidvärlden. Alla anser att han är den störste genom tiderna, säger hon.

Vonn hade varit betydligt närmare Stenmarks rekord om det inte varit för de allvarliga skador som hon dragits med under de senaste åren och även förberedelserna inför VM har störts av skador. I november bröt hon armen och gjorde comeback för så sent som tre veckor sedan.

  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.