Svensson i kalasform – tog ny världscupseger

Oskar Svensson är i strålande sprintform inför VM. I Ulricehamn vann han sprinten i fristil, hans tredje raka topp två-placering i världscupen, efter ett imponerande upplopp.
– Jag förstod inte att jag vann när jag passerade mållinjen. Det var först när speakern skrek som jag fattade, säger Svensson till TT.

ANNONS
|

Svensson är vanligtvis som bäst i klassisk stil, det som också kommer att gälla i VM-sprinten i Oberstdorf.

Men i Ulricehamn visade 25-åringen att god form är god form oavsett åkstil.

Han inledde ganska försiktigt. Svensson var långt bakom de allra snabbaste i kvalet och hade lite tur när han gick vidare från kvartsfinalen på tid.

Hade nästan gett upp

I semifinalen såg det bättre ut, Svensson gick vidare som tvåa bakom italienaren Federico Pellegrino, men i finalen såg det på nytt segt ut – i alla fall inledningsvis.

Faktum är att Oskar Svensson i princip gav upp chansen att nå pallen.

– Jag trodde det var kört på toppen. Jag hade nästan gett upp för det gick så otroligt fort.

ANNONS

Men sakta men säkert avancerade han, och medan övriga åkare kroknade av den höga farten bet Svensson ihop.

– Jag hade bra skidor och fick ny kraft när jag kände att jag kom ikapp. säger Svensson.

Tre raka pallplatser

In mot upploppet hade han plötsligt häng på pallplatserna och när det väl blev spurt var han omutlig.

– Jag kände att det var bättre att gå för en egen korridor på upploppet. Jag kände mig otroligt stark och att jag verkligen kunde köra på.

Oskar Svensson spurtade ner ryssen Gleb Retivych och italienaren Pellegrino och stormade fram till karriärens andra individuella världscupseger.

Den första tog han i Val di Fiemme i början av året och följde upp den med att bli tvåa i Falun förra helgen.

Utöver Svensson var det bara Marcus Grate och Erik Silfver som gick vidare från kvalet. Grate slogs ut i semifinal medan Silfver åkte ut i kvarten.

Jonas Dagson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS