Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Victor Olofsson firar efter 1-2-målet.  Bild: JONAS LJUNGDAHL
Victor Olofsson firar efter 1-2-målet. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Häftigt – trots förlust för Olofsson

Förlust i Globen för Buffalo Sabres, men Victor Olofsson hann njuta också.
– Det var häftigt! En fantastisk upplevelse, säger den förre frölundaiten till GP.

Både mamma och pappa på läktaren, massor av släkt och vänner och totalt 13 230 i Globen som sjöng nationalsången Du gamla du fria – inför en NHL-match.

Lägg till det att Markus Näslund, en av moderklubben Modo Hockeys allra största ikoner genom tiderna, klev in på isen för att släppa pucken – och ni kan förstå att Victor Olofsson hade svårt att ta in alla intryck.

– Det var häftigt! Markus är ju en av mina stora idoler från när jag växte upp. Och vrålet när vi ropades upp var fantastiskt. Det värmer otroligt mycket med stödet som vi fick från alla fans på plats i Sverige, säger Victor Olofsson, som förra månaden utsågs till månadens rookie i NHL.

Det har blivit sex mål hittills den här säsongen för Buffalo Sabres, alla i numerärt överläge – men det här kvällen mot Tampa Bay var det oerhört nära det första målet i spel fem mot fem.

– Mm. Jag hade några lägen där, men jag får bara jobba på! Det kändes ändå som jag jobbade mig in lite mer och mer ju matchen gick. I den andra perioden kom vi inte upp i den nivå som vi bör vara för att slå ett lag som Tampa, men vi kom tillbaka starkt i tredje. Vi gjorde en bra push, men det räckte inte hela vägen.

Mest minns vi Olofssons styrning i den tredje perioden. Den gången slickade pucken stolpens utsida.

"Jag kände mig som ett barn"

För Rasmus Dahlin har det varit en matchdag full av intryck. Han skakade före nedsläpp – när svensk hockeys störste back genom tiderna klev in i Buffalo Sabres omklädningsrum.

– Jag skakade! Jag kände mig som ett barn. Det var coolt. Han är bäst genom tiderna, sa Rasmus uppspelt efter besöket från Nicklas Lidström.

Men Dahlin skakade också under matchen – och slarvade några gånger med uppspelen. Och efteråt pratade inte talangen med medierna på plats.

Besviken, förstås.

För trots både en reducering i andra och tredje perioden så lyckades motståndaren Tampa Bay Lightning till slut vinna.

2–3 slutade matchen – och redan på lördagen är det dags för en ny match lagen emellan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.