Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Paulo De Oliveira "Paulinho". Arkivbild.

Häckens skyttekung vill bli svensk

Paulinho gjorde 17:e målet för året i Häckens 3–0-seger mot Elfsborg. Nu siktar han inte bara på att bli allsvensk skyttekung – utan också svensk medborgare.

Han sitter i omklädningsrummet med ett stort bandage som trycker en kylpåse mot högra axeln.

Paulinho har ont. Han hade ont när han spelade, efter att ha fått en rejäl törn på axeln tidigt i matchen.

- Jag har väldigt ont nu. Det är samma axel som jag har brutit tidigare. När jag fick smällen frågade de om jag kunde fortsätta. Jag fick några tabletter och ville spela vidare. Men det gjorde väldigt ont under matchen.

Paulinho gjorde ändå det han brukar. Det som fotboll går ut på. I en blixtrande omställning i 72:a minuten rullade han in 1–0-målet som visade vägen för Häcken i en match som så långt hade innehållit väldigt få målchanser.

- Jag spelar alltid för att få en chans. Och när jag väl får chansen så gör jag mål och hjälper laget att vinna. Det är det viktiga.

Drömmer om landslaget

Den 32-årige brasilianaren säger att han aldrig har varit bättre.

- Det här är den bästa säsongen jag har gjort i karriären. Jag hoppas att jag kommer att vinna skytteligan. Jag ska försöka.

Och nu har skytteligaledaren bestämt sig för att han vill bli svensk medborgare.

- I november eller december kanske jag kan få mitt medborgarskap. Min agent ska hjälpa mig med alla papper.

TT: Varför vill du bli svensk?

- För att jag älskar Sverige. Jag har spelat här under en stor del av karriären och i hjärtat är detta mitt andra hemland. Jag vill bo kvar här efter karriären.

Men innan han slutar vill han dra på sig den svenska landslagströjan.

- Självklart. Jag tror att det är möjligt. Jag finns här, och om de vill ha mig så spelar jag. Det är min dröm att spela för Sverige, säger Paulinho.

”Tänjer på det”

Häckentränaren Andreas Alm om sin skyttekung:

- Idag fanns det en extra dimension i honom efter att han fick den där tidiga smällen. Han spelade tejpad, med smärtlindring och allt möjligt under matchen.

- Paulinho tänjer på det för vår skull. Det är inte bara målen han gör. Han är också vår nummer tio och jobbar väldigt hårt för laget och det smittar av sig på andra.

När det närmade sig 90 på klockan ökade Alexander Jeremejeff till 2–0, och Viktor Lundberg sparkade in 3–0 i femte tilläggsminuten.