Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Häckens besked om Kari Arkivuo

Kari Arkivuo fick lämna måndagens möte med Hammarby efter en befarad skada i framsida lår. Nu kan Europakvalet mot nederländska Alkmaar ligga i riskzonen.

Det var i första halvlek mot Hammarby på måndagskvällen som Arkivou blev liggande. Försvararen var till synes oattackerad på sin vänsterkant, när något gick snett i tillslaget och han tog sig för högra låret. Veteranen fick strax därpå ersättas av Adam Andersson.

– Det stämmer att det rör sig om en höger framsida. Vi har kollat på honom och han har ju ont, så vi misstänker att det är något, sade sjukgymnasten Patrik Ghazarian under tisdagsförmiddagen.

Efter lunch hade finländaren genomgått en MR-undersökning.

Andra lårskadan under 2019

– Man ser en liten blödning i framsida lår. Det är en liten skada, men det är jättesvårt att säga om det rör sig om en vecka eller fyra ... men säg några veckor, fortsätter Ghazarian.

Om det blir den senare siffran (upp mot fyra veckor) riskerar veteranen att missa dubbelmötet med Alkmaar i Europa League-kvalet.

Den 36-åriga kroppen har fått sin beskärda del av skador med åren – inte minst låren – och så sent som tidigare i våras missade han säsongsinledningen på grund av just lårproblem.

– Han har haft problem med båda låren. det är inte första gången han får en sådan skada, konstaterar Patrik Ghazarian, sjukgymnast i Häcken.

Häckens spelschema kommande månaden

7 juli: Norrköping, borta.

14 juli: Örebro, hemma.

20 juli: Sundsvall, borta.

25 juli: Alkmaar, borta (Europa League-kval).

28 juli: Djurgården, borta.

1 augusti: Alkmaar, hemma (Europa League-kval).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.