Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brassen Paulinho jublar högst av alla åt Häckens 2–0-mål genom Daleho Irandust i derbyt mot IFK Göteborg. I andra halvlek spelade Paulinho fram till två mål i Häckens 4–1-seger.

Häcken vann stort i derbyt mot Blåvitt

Häcken slog IFK Göteborg med 4–1 i derbyt och jagar vidare efter topplagen i fotbollsallsvenskan. Viktor Lundberg gjorde två mål som löpstark, offensiv mittfältare.

Häcken är obesegrat på hemmaplan i årets allsvenska, och visade varför i första halvlek. Hisingslaget var rörligt, snabbt på bollen och bra på att behandla den.

Viktor Lundberg sköt 1–0 i den 26:e minuten, efter ett mycket fint anfall där Lundberg rusade rakt fram och spelade vägg med Daleho Irandust.

I den 33:e minuten gjorde Irandust 2-0. Båda målen föregicks av att Häcken vann bollen i motståndarnas uppspel.

"Väldigt naiva"

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi var mycket besviken med hur de två målen kom till.

- Vi framstår ju som väldigt, väldigt naiva, säger Poya Asbaghi.

- Vi förlorade matchen när vi bjuder in Häcken att få matchen precis dit de vill i första halvlek.

Efter paus kom snabbt 3–0, när Alexander Jeremejeff höll sig framme på en frispark från Paulinho.

Och i den 63:e minuten kom Viktor Lundberg löpande igen genom IFK:s försvar, och var ensam på returen när Paulinhos skott träffat stolpen.

- Jag tror att det ska bli mål, det är ju "Palle" som skjuter. Så jag vet inte riktigt varför jag springer, säger Viktor Lundberg glatt om 4–0, som han enkelt lade in.

Ville känna förlusten

Robin Söder sköt IFK Göteborgs tröstmål. Poya Asbaghi såg positiva saker hos sitt "Blåvitt" i andra halvlek, särskilt i sättet att vända spelet.

- Vi skapar målchanser och kommer dit. Det är jävligt synd att vi inte gör det frekvent matchen igenom, säger Poya Asbaghi.

Men medan Häcken siktar mot medaljplats, har IFK Göteborg fullt upp med att hålla sig ovanför kvalstrecket.

- Efter säsongen får man analysera på riktigt vad som har brustit, säger Emil Salomonsson, högerback i "Blåvitt".

Han smälte förlusten på planen och med lagets supportrar efter slutsignalen.

- Jag ville vara kvar på planen och försöka känna känslan av att vi hade torskat med 4–1. Man måste inse att förluster är jobbiga, och känna när motståndarna jublar, säger Salomonsson.

Debutant i målet

Den 20-årige debutanten Tom Amos vaktade målet för IFK Göteborg, när ordinarie Erik Dahlin blev sjuk, men kan inte alls lastas för förlusten.

Häcken då, hur högt i tabellen kan laget nå?

- AIK, Hammarby och Norrköping känner vi att vi inte når. De är för långt framme. Vi har en liten förhoppning om Malmö, säger Häckentränaren Andreas Alm och påminner om "onödiga" poängtapp på bortaplan under säsongen.