Häcken upp i topp

ANNONS
|

Redan i den nionde minuten klev Emil Wahlström av Stockholms stadion, ljumskproblem, och in med Dominic Chatto på mitten och Oscar Lewicki ner som mittback.

- Det blir lite stökigt när Emil går ut, men vi löste det och vi var det bättre laget redan från början, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson.

Och den analysen är helt korrekt. Hisingslaget inledde det allsvenska mötet starkt och skapade två riktigt heta chanser de tre första minuterna – båda skotten (Waris Majeed och René Makondele) avvärjdes av Djurgårdsmålvakten Kenneth Höie.

Efter ett massivt spel- och bollövertag tog Häcken ledningen i den 35:e matchminuten. Kari Arkivuo hittade Dioh Williams med ett inlägg – Williams sköt direkt och väggade in bollen på omedvetne målskytten Björn Anklev, 0–1.

ANNONS

Djurgården inledde den andra halvleken mycket bättre och aggressivare än under hela den första och skapade också ett riktigt bra läge tidigt – Christoffer Källqvist när-räddade Peter Gustafssons skott.

Kari Arkivuo fick hemmaförsvaret aldrig kontroll på. I minut 54 drev han som vanligt upp på sin vänsterkant, svepte in bollen i boxen, touch Waris Majeed och distinkt in med den i mål av Dioh Williams, 0–2.

I det kraftiga regnet försökte Djurgården luckra upp ett tätt Häcken-försvar, men lyckades inte och ger man Waris Majeed en chans så är det mål – det 19:e för säsongen i minut 81, ett kliniskt distansskott bakom en chanslös Kenneth Höie.

- Vårt försvarsspel var bra och aggressivt och passningsspelet tryggt, beskriver Gerhardsson sitt lags insats.

I och med segern leder Häcken den allsvenska tabellen, låt vara med en match mer spelad än toppkonkurrenterna – och vinner Elfsborg mot Sundsvall på söndag återtar Borås-laget förstaplatsen.

- Vi leder nu, men de andra lagen skall spela också. Vi är nöjda med tre poäng, sammanfattar Peter Gerhardsson.

Så här startade Häcken matchen:

Målvakt: Christoffer Källqvist.

Backlinje: David Frölund, Emil Wahlström, Mohammed Ali Khan, Kari Arkivuo.

Defensivt mittfält: Martin Ericsson, Oscar Lewicki.

Offensivt mittfält: Björn Anklev, Dioh Williams, René Makondele.

ANNONS

Anfall: Waris Majeed.

Häcken har 45 poäng.

Elfsborg har 44.

Malmö och AIK 42.

De tre senare har en match mindre spelad.

På söndag möter Elfsborg Sundsvall hemma på konstgräset.

AIK har Norrköping borta på söndag och Malmö har Helsingborg borta på måndag.

Både lagen har dock så mycket sämre målskillnad att de inte rimligtvis kan gå om Häcken i denna fotbollsallsvenskas 23:de omgång.

Men de sista sju omgångarna kan det mesta hända.

ANNONS