Häcken tappade viktiga poäng

ANNONS
|

Inför gårdagens högintressanta omgång i Superettan låg Ljungskile SK på tredje plats, tre poäng före Häcken. Båda lagen hade fyra raka segrar bakom sig och kampen om den åtråvärda tredjeplatsen var stenhård. Observera ordet var. Efter omgången i går ser det lika mörkt ut för Häcken som det ser ljust ut för Ljungskile.

Hisingslaget var mer eller mindre tvungna att säkra poäng mot tabelljumbon Degerfors hemma på Rambergsvallen för att haka på Ljungskile i tabelltoppen. Gästernas Andreas Drugge grusade de planerna ordentligt och fastställde det, för Häckens del, smått förödande slutresultatet till 0-1.

- Det känns bedrövligt. De backar hem och slår egentligen bara bort bollen. Men de lyckas få ett anfall och få in en boll, säger en bekymrad Häckentränare i Sonny Karlsson.

ANNONS

Samtidigt mötte Ljungskile Norrköpingslaget Sylvia på bortaplan. David Leinar gav gästande Ljungskile ledningen tidigt i den andra halvleken men poängen delades till slut efter kvittering av David Roxström på frispark i matchens sista minut. Den kvitteringen kan bli Häckens halmstrå.

Häcken hade ett par fina chanser, bland annat två bollar i stolpen, som kunde resulterat i mål men det verkar som om UEFA-kvalmatchen i Moskva satt kvar i tankarna.

- Matchen satt nog inte i benen men i huvudet. Vi tar många sena beslut, säger Karlsson som efter matchen tvingats inse att hans lag förlorat båda mötena mot ett annars poängfattigt Degerfors.

Det tuffa spelschemat har gjort att Häcken inte kunnat träna som vanligt menar tränare Karlsson som dock egentligen inte vill skylla på något.

- Det är inte kört men visst blir det tufft. Vinner vi mot dem (Ljungskile) i nästa match så har vi fortfarande chansen, säger Karlsson som trots allt ser fram emot en hel träningsvecka innan ödesmatchen.

När Häcken och Ljungskile möts på söndag på HA Bygg Arena skiljer det fyra poäng mellan lagen. Den matchen har definitivt prefixet "måste" för Häckens del när det bara återstår fem omgångar av årets Superetta. Enda ljusglimten för Häckens del är de fortfarande har målskillnaden på sin sida.

ANNONS

I övrigt blev IFK Norrköping i och med gårdagens omgång ett allsvenskt lag igen - utan att ens behöva snöra på sig skorna.

ANNONS