Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/11

Häcken tappade ledningen mot Örebro

BK Häcken och Örebro delade broderligt på poängen under måndagskvällen. Trots ett spelövertag i den andra halvleken fick Häcken inte med sig segern. – Vår prestation och våra målchanser ska räcka till tre poäng, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

BK Häcken och Örebro drabbade samman på Bravida Arena i något som man kan kalla en typisk ”sexpoängs-match”. Inför matchen var BK Häcken två poäng före gästerna i den allsvenska tabellen. Något man också skulle visa sig vara efter matchen.

Hemmalaget började också matchen bäst. Mikael Stahres lag satte hög press från början på gästerna från Närke. Något som också gav resultat direkt. Egzon Binaku pressade högt, vann bollen och tog sig in i planen. Istället för att gå på eget avslut hittade han Paulinho som i sin tur smekte fram bollen till en djupledslöpande Ahmed Yasin som elegant hittade nätet bakom Oscar Jansson i Örebro-målet. Yasin som för första gången fick förtroende i startelvan gjorde därmed sitt andra mål på tre matcher.

– Jag får en fin boll av Paulinho. Jag vet hur känslig hans fot är och jag tar en löpning bakom Ring (Sebastian) och får den perfekt. Sen sätter jag den i bortre, säger Yasin om målet mot sin gamla klubb.

Detta såg också ut att bli den första halvlekens enda mål. Men Kennedy Igboananike i Örebro ville annat. När klockan närmade sig 45 minuter tog anfallaren en löpning i djupet. Nahir Besara kollade upp och serverade Igboananike som i sin tur vann löpduellen med Emil Wahlström. Väl ensam med Abrahamsson i Häcken-målet gjorde anfallaren inget misstag och 1-1 var ett faktum.

Andra halvlek började likt den första. Två jämna lag som satsade mycket på kontringar. Egzon Binaku och Ahmed Yasin fortsatte att löpa upp och ner som två X2000-tåg på kanterna. Alexander Faltsetas och Mohammed Abubakari fortsatte att vinna boll på mittfältet. Men de riktigt stora chanserna saknades fortfarande i den andra halvleken. Egzon Binaku försökte flera gånger utan att lyckas. Det gjorde även Paulinho vars avslut smet precis utanför. Bäst chans fick Daleho Irandust som snurrade runt i straffområdet likt Anders Svensson gjorde i VM 2002. Irandust lyckades dock inte hålla ned bollen och skottet slutade upp i Häcken-klacken.

Trots chanserna slutade andra halvlek mållöst. Tränare Stahre var inte nöjd med de tappade poängen.

– Jag tycker vi gör en bra match men självklart tråkigt att vi inte vinner. Vi var väldigt besvikna när domaren blåste av matchen och att vi bara fick en poäng, säger Stahre och fortsätter:

– Totalt sett tycker jag att vår prestation och våra målchanser ska räcka till tre poäng. Idag gjorde det inte det så vi får ödmjukt jobba vidare

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.