Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Paulinho avgjorde bortamötet med Falkenberg. Arkivbild.

Häcken glänste i första bortasegern

Efter noll poäng på tre bortamatcher vann Häcken med 4–1 i Falkenberg.

Skador har förstört mycket av våren. Med Paulinho (två mål mot Falkenberg), Alexander Jeremejeff (ett mål och en assist), Martin Ericsson och Kari Arkivuo tillbaka i startelvan är Häcken något helt annat.

- Inför den här matchen stod alla de på fyra matcher var, och ingen hade ens startat i alla matcher. Det är viktiga spelare. Det blir en annan stabilitet i spelet, en annan attityd på planen med deras erfarenhet, säger Peter Gerhardsson.

4–1 kan se överlägset ut. Och bitvis var kvalitetsskillnaden stor, men i andra halvlek hade Falkenberg tagit över och var på kvitteringsjakt. Då, i 65:e minuten, fick Häcken frispark i Paulinho-läge.

Brasilianen skruvade 3–1-bollen över muren och in i en tom del av målet. Och i slutminuterna stänkte han in 4–1 via ribban från minimal vinkel, hans femte mål i år.

Blixtrande djupledsspel

I kreativitet och passningsspel var det som två olika divisioner under gästernas virvlande första halvtimme.

Samuel Gustafson och Alexander Jeremejeff samsades kring det mesta av det bästa i början. Gustafson såg Jeremejeffs löpning och tajmade en långpassning. Anfallaren tog ner på volley med höger sko och rullade in 1–0 med vänstern.

Nästa gång var rollerna motsatta. Samuel Gustafson sprang på en tom gräsyta. Alexander Jeremejeffs skarvning av Simon Sandbergs passning var perfekt. Samuel chippade bollen retsamt över utrusande Otto Martler.

- Glädjande att vi gjorde så snygga mål på direktbollar i djupled. Jag är nöjd med delar av anfallsspelet men framförallt med fajtingdelen. Att vi accepterar att man ibland måste spela en annan fotboll än det passningsspel vi har hemma på konstgräset, säger Gerhardsson.

Kwakwas första mål

Falkenberg vet hur man reser sig. Utan spelmässig förvarning kom 1–2 på tilläggstid just före paus. Enock Kwakwa, ghananen som gjorde sin första start i allsvenskan, kurvade in reduceringen runt en dunge av Häckenben.

I halvtid gjorde Hans Eklund två offensiva byten – in med 17-årige Jesper Karlsson och mer än dubbelt så gamle Stefan Rodevåg. Falkenberg tog över mycket av spelet och Häcken hamnade under tryck.

Men så kom det där frisparksläget. Och Paulinho tog bort spänningen.