Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Häckens målvakt Christoffer Källqvist jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Häcken och Falkenberg den 1 september 2019. Bild: KRISTER ANDERSSON
Häckens målvakt Christoffer Källqvist jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Häcken och Falkenberg den 1 september 2019. Bild: KRISTER ANDERSSON

Häcken förlänger med Christoffer Källqvist

Han gjorde comeback i målet för bara några veckor sedan. Nu väljer Häcken att fortsätta kombinera Christoffer Källqvists tjänster som målvakt och målvaktstränare.
– Det är kul att klubben känner samma som jag och att man får fortsätta, säger Källqvist.

Trotjänaren har hyllats för sitt Häcken-hjärta och gör sin tjugonde säsong i Häckens A-lag. Efter att egentligen ha satt punkt för karriären i fjol har Christoffer Källqvist registrerats som tredjemålvakt – och fick starta hemma mot Falkenberg då Peter Abrahamsson var avstängd och reserven Jonathan Rasheed skadad.

Det blev en stabil 4–1-seger, och nu väljer Häcken att fortsätta kombinera Källqvists roll som tredjemålvakt samt målvaktstränare över säsongen 2020.

"Fått bra snurr på det"

– Det är kul att fortsätta och det har fungerat bra i år. Det blir samma upplägg nästa år. Det är kul att klubben känner samma som jag och att man får fortsätta. Jag har bra målvakter att jobba med och har ju levt i fotbollen hela mitt liv så det är klart att det är roligt, säger Källqvist.

I vilken riktning går målvaktsspelet just nu? Vad jobbar ni på och är det något som förändras?

– Det är klart att det förändras. Om man pratar inlägg så är det bättre servar och det är svårare att komma ut på dem. Det gäller att hålla sig uppdaterad och spegla det som händer på planen till hur vi jobbar. Det är ett ständigt arbete med att hålla koll och driva utvecklingen på målvakterna vi har, säger Christoffer Källqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.