Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Häcken förlängde segersviten

Häcken imponerade stort i lördagens match och efter matchen var det målskytten Ahmed Yasin som återigen stod i fokus. – Jag spelar med gott självförtroende och det rullar på, säger Ahmed Yasin efter matchen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En kraftig regnskur följt av duggregn under eftermiddagen och kanske var det någon som hann blir orolig. Men lagom till avspark sprack vädret upp och såväl publik som spelare bjöds på en solig eftermiddagsmatch. Som trots planens tillstånd under fredagen blev välspelad. 

– Vi var väldigt taggade på att spela igår, men när man kom hem såg man att planen inte var så bra. Idag märktes ingen skillnad på planen, säger målskytten Ahmed Yasin efter matchen. 

På det stora hela var det Häcken som styrde matchen. Första kvarten var det jämt spel och matchen stod lite grann och vägde, men allt eftersom klockan tickade kunde Häcken ta över mer och mer. 

Ahmed Yasin gjorde 1-0 och sitt sjunde mål i Häcken-tröjan, efter en snabb hörna där Erik Friberg spelade kort till Yasin som enkelt kunde driva in i straffområdet och lägga in 1-0. Yasin sprang direkt ut till Häckens tränare Mikael Stahre och firade. 

– Jag försöker tacka Stahre genom att göra ett bra jobb ute på planen, och idag fick han också en fin kram av mig, säger han efter matchen. 

Succélånet från AIK har nu gjort sju mål för Häcken sedan han kom, och det kunde ha blivit fler. Under matchens andra halvlek fick han flera möjligheter och skulle kanske ha gjort ett mål till, men Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard var i vägen den gången. 
Innan dess hade Yasin varit inblandad när Häcken drygade ut sin ledning till 2-0 efter ett riktigt fint anfall. Yasin klackade fram bollen till Paulinho som utmanade på vänsterkanten och sedan spelade fram Nasiru Mohammed som kyligt placerade in bollen. 

Elfsborg gick ut hårt i andra halvlek, med både formationsändring och planer på högre press, allt för att jaga ikapp tvåmåls underläge. Istället fick Boråsarna en kalldusch direkt när Per Frick fick sitt andra gula kort tre minuter in i andra halvlek. En utvisning som innebar att Elfsborg tappade sina möjligheter att ta sig in i matchen. Häcken fortsatte sin anstormning och vann tillslut skotten med 23-4, men det blev inga fler mål för Yasin eller Mohammed. Matchens sista mål kom istället på övertid efter att inbytte Adam Andersson tagit sig fram på sin högersida och med lite flyt kunde skjuta 3-0.

– Det känns väldigt stabilt, så fort vi går ut på planen känns det väldigt bra. Vi har bra laganda, säger en nöjd Ahmed Yasin efter matchen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.