Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MATHIAS BERGELD

Häcken bollar allsvensk toppstrid med EL-kval

Alkmaar i torsdags, allsvenskt toppmöte på söndagen, och Alkmaar igen i veckan.
Häcken står inför ett lyxproblem som toppkonkurrenten Djurgården slipper.
– Vi har funderat på att prioritera men valt att inte göra något sådant än, säger tränare Andreas Alm.

Efter en stark insats i ett stekande hett Nederländerna har BK Häcken fått med sig ett bra resultat inför returen på Bravida arena i Europa League-kvalet kommande torsdag.

Samtidigt ska laget förbereda sig för toppmöte på Tele2 arena – och tränare Andreas Alm medger att matchandet tagit ut sin rätt på spelarnas.

– Det är skillnad på Häckenspelarna och Djurgårdsspelarna när de vaknar på söndagen, så är det. Men precis som mot Alkmaar gäller det att vara hänsynslösa mot varandra och mot sig själv när det kommer till prestationen, säger han.

"Är ju förstås besviken"

Att Häcken ska börja prioritera en av tävlingarna (Europa League eller Allsvenskan) har dock inte blivit aktuellt ännu.

– Vi tar den elvan som vi tror har störst chans att vinna matchen. Vi har funderat på att prioritera men valt att inte göra något sådant än, säger tränare Andreas Alm.

En som är utvilad är Alexander Jeremejeff, anfallaren som ju saknades i veckan på grund av att Häcken glömt anmäla 25-åringen till truppen.

– Han är ju förstås besviken men lyckligtvis kommer en bra match här nu som han kan spela, och där han är tillgänglig.

"En bra chans att vinna"

Djurgården kommer till spel som obesegrade i åtta raka allsvenska matcher (sex segrar och två oavgjorda) – och dessutom med mer utvilade spelare.

– De är ett bra fotbollslag, förstås. De jobbar hårt, de har bra fart i mycket av vad de gör och ger mycket stryk i dueller och liknande, säger Alm.

Men han minns också senast lagen möttes i Stockholm – i cupsemin i våras – och tror att Häcken precis som den gången kan stå för en seger. Om de kan möta upp mot Djurgårdens fysik, det vill säga.

– Vi kände då att vi mötte dem på en bra nivå. Större delen av de 120 minuterna kunde vi dominera på det sättet vi vill göra. De hade sina perioder i den matchen, men kan vi hålla de perioderna lika korta som vi gjorde då har vi en bra chans att vinna, säger Andreas Alm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.