Högljudda Gothia-resenärer tycker göteborgarna

ANNONS
|

Med sina deltagarkort har spelarna och ledarna i Gothia Cup fritt inträde på Liseberg och gratis resor med de kommunala färdmedlen i Göteborg. Vissa tider på dagarna är det därför fullt på spårvagnar och bussar runtom i staden.

En del göteborgare har till GP klagat på att besökarna tar mycket plats och låter för mycket. Västtrafik har däremot full förståelse för både vana och ovana resenärers beteende.

- Jag kan ju inte svara på vad våra resenärer tänker och tycker om att det är mycket folk som reser med oss. Vi vill ju hjälpa både de som kanske gnäller, men även de som bara är här och reser med oss under den här veckan, säger Ingela Schönning på Västttrafiks presstjänst.

ANNONS

- Vi ser positivt på att Göteborg är en levande stad med den här typen av evenemang. Kollektivtrafiken är en del av staden. Det blir lite trängre på vissa fordon under vissa turer, men vi stärker upp trafiken för att möta det ökade behovet. Det är också semestertider så att de som normalt sett pendlar med Västtrafik till och från arbetet berörs ju inte direkt.

Västtrafik har dessutom utökat vissa linjer och bemannat en del hållplatser med informatörer.

ANNONS