New York Rangersmålvakten Henrik Lundqvist tränar med Frölunda i Göteborg.
New York Rangersmålvakten Henrik Lundqvist tränar med Frölunda i Göteborg. Bild: Frölunda

Henrik Lundqvist på is med Frölunda

ANNONS

New York Rangersmålvakten Henrik Lundqvist tränar med Frölunda i Göteborg.

– Det är ett gästspel. Han är med och tränar med laget, säger Frölundas informationschef Peter Pettersson Kymmer.

Det har spekulerats kring Henrik Lundqvist framtid. Han tappade i vintras sin position som ohotad förstemålvakt i New York Rangers sedan 15 år tillbaka och förpassades ofta till båset, ibland till och med till läktaren.

Medan NHL tar en paus under coronapandemin befinner sig 38-årige Lundqvist på hemmaplan i Göteborg. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med New York Rangers, ändå har det spekulerats om möjligheten till en återkomst i Frölunda där han spelade fram till 2005.

ANNONS

– För oss är hans framtid inget att kommentera, men skulle det ändra sig får man ta det då, förklarade Frölundas sportchef Fredrik Sjöström nyligen i en intervju med Expressen.

Klubben vill tona ner betydelsen av måndagens ispass.

– Det är inga konstigheter. Han har tränat med oss andra år också, säger Peter Pettersson Kymmer.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS