Här är de största stjärnorna i JVM

Ett JVM i Kanada brukar vanligtvis innebära fullsatta arenor och en galen upplevelse. I år blir det helt annorlunda – i en covid-säkrad bubbla. Här är listan med tio av de stora talanger som är allra mest sevärda i mästerskapet.

ANNONS
|
Sverige
Bild: OLA WESTERBERG

Lucas Raymond, Sverige (Frölunda)

grade crossed
Frölundas egen supertalang valdes som nummer fyra i draften i höstas – och har i SHL visat att han vill vara en ledande spelare. Blir han Juniorkronornas store stjärna? Vi tror det.
Sverige
Bild: MAXIM THORE

Alexander Holtz, Sverige (Djurgården)

grade crossed
Om Sverige ska gå långt måste skarpskytten Alexander Holtz leverera. 18-åringen har stått för 13 poäng hittills under SHL-säsongen med Djurgården. I NHL-draften gick han som val nummer sju till New Jersey Devils.
Finland
Bild: TOMI HÄNNINEN

Anton Lundell, Finland (IFK Helsingfors)

grade crossed
När Finland vann JVM för två år sedan så var den här IFK Helsingfors-liraren den yngste i laget. Nu kliver han fram som kapten – och ska var den store ledaren i gänget. Etablerad i finska Liiga – med tolv mål och åtta assist på 17 spelade matcher i vinter.
Kanada
Bild: JEAN-YVES AHERN

Kirby Dach, Kanada (Chicago Blackhawks)

grade crossed
Mästerskapets tilltänkta affischnamn och den kanadensiske lagkaptenen var hela JVM:s största stjärna. Men NHL-spelaren Kirby Dach tvingades lämna återbud till turneringen bara dagar före premiären på grund av skada.
USA
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Spencer Knight, USA (Boston College)

grade crossed
I fjol åkte USA ut redan i kvarten mot Finland, men skyll inte den förlusten på megatalangen i mål. Knight ses som en av världens största talanger och gör sitt tredje raka JVM – och kommer att få bära det här amerikanska laget, som inte fick loss sin storstjärna Jack Hughes från NHL.
USA
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Trevor Zegras, USA (San Diego Gulls)

grade crossed
Håll ögonen på passningarna från USA:s allra viktigaste spelare. I förra JVM la han fram pucken till mål vid nio tillfällen på fem spelade matcher. Frågetecken för ringrost – då centern inte spelat en match fram till JVM.
Kanada
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Quinton Byfield, Kanada (Los Angeles Kings)

grade crossed
Den här killen är framtida lagkamrat med Lias Andersson, Carl Grundström, Samuel Fagemo och Jacob Moverare i Los Angeles Kings – men först ska han leda Kanada i JVM. Var det åtminstone tänkt. Det kommer oroväckande rapporter från träningslägret – och den store centern, 194 centimeter och 102 kilo, har sett trög ut. Nio månader utan is och lagträningar har satt sina spår.
Ryssland
Bild: TOMI HÄNNINEN

Jaroslav Aksarov, Ryssland (SKA St. Petersburg)

grade crossed
Den här 18-åringen har redan debuterat i KHL för SKA St. Petersburg – och har 96,2 i räddningsprocent efter sju spelade matcher. Fick också lira för Ryssland under Karjala Tournament – och kommer att vara sitt lags viktigaste spelare. Vi tippar att det bär hela vägen till JVM-guld för ett stenhårt och tekniskt lag.
Tyskland
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Tim Stützle, Tyskland (Adler-Mannheim)

grade crossed
Det var länge osäkert om den nummer två-draftade Stützle skulle lira JVM, då Adler-Mannheim-liraren tvingades till en handoperation tidigare i höst. Det här är den störste talang som tysk hockey fått fram efter megastjärnan Leon Draisaitl – som dominerar i NHL.
Ryssland
Bild: TOMI HÄNNINEN

Vasili Podkolzin, Ryssland (SKA St. Petersburg)

grade crossed
Den store 19-åringen spelar redan som ordinarie i KHL-laget SKA St. Petersburg – och var till och med kapten i Ryssland under Karjala Tournament nyss. Tänkt att leda det ryska och troliga guldlaget framåt.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS