Här är 10 andra unga tränare på elitnivå

Poya Asbaghi tar över IFK Göteborg och blir klubbens yngste tränare sedan Sven-Göran Eriksson på sent 70-tal. Men han är långt ifrån ensam om att leda ett elitlag som ung.

ANNONS
|

GP har listat några av de som på rekordkort tid tagit sig till eliten. Och det är flera intressanta och namnkunniga namn som dyker upp.

Ett av dem är aktiv i Göteborgsregionen nu – Aranäs nye huvudtränare Toni Johansson.

Efter några år i Tyresö tog han över Kungsbacka-klubben i somras. Hittills ligger hans klubb nia i handbollsligan.

I en intervju med GP i våras fick han frågan om det finns något negativt med att vara så ung som han var då (26 år).

– Nej, det tror jag inte. Kanske att jag saknar lite erfarenhet, men jag har ju levt med handboll hela mitt liv. Jag fick sluta spela själv när jag var 20 på grund av axeln. Jag ser det inte riktigt så. Jag tänker inte på åldern. Jag är van vid att några eller många av spelarna är några år äldre än jag, det är inget konstigt alls med det.

ANNONS

"Oprövad är rätt ord"

Poya Asbaghis svar var liknande när GP pratade med honom på måndagens presskonferens.

LÄS OCKSÅ: Poya Asbaghi – en ny Svennis?

–Många skulle nog kunna se en nackdel med att man är ung och oprövad. Och oprövad är rätt ord. Jag har aldrig varit i allsvenskan innan. Sedan tror jag att jag, jämfört med andra 32-åringar, har betydligt fler träningspass i mig. Jag har haft år där jag har varit tränare för tre lag samtidigt. Det gör att jag har kunnat samla på mig match- och träningserfarenhet som vissa 50-åringar, sade han då.

ANNONS