Alexander Jeremejeff.
Alexander Jeremejeff. Bild: PETTER ARVIDSON

Häcken-stjärnan slutförhandlar med tysk klubb

Alexander Jeremejeff, 25, är nära att lämna Häcken. Tyska Dynamo Dresden har mött anfallarens utköpsklausul, erfar GP. Slutförhandlingar pågår.

ANNONS
|

Alexander Jeremejeff har omgärdats av flyttrykten under egentligen hela sommaren.

I början av juli kunde GP berätta att flera europeiska klubbar hade visat intresse för Häcken-anfallaren – och att han har en form av utköpsklausul i sitt avtal som gör det möjligt för honom att lämna klubben för en fast summa.

Sedan dess har Häcken nobbat bud på Jeremejeff som, enligt uppgifter till GP, har varit på en för låg nivå.

Nu hettar det dock till kring anfallaren.

Enligt Fotbollskanalen är Dynamo Dresden ute efter Jeremejeff. Sajten uppger att den tyska klubben ska ha goda förhoppningar om att kunna värva 25-åringen i sommar.

ANNONS

Oklart om han finns med mot MFF

Källor till GP uppger att Dresden har mött Jeremejeffs utköpsklausul som ligger på en bit över tio miljoner kronor.

Anfallaren slutförhandlar nu med klubben. En övergång är mycket nära.

Dynamo Dresden ligger sist i 2. Bundesliga efter två spelade omgångar. I klubben finns den tidigare IFK Norrköping-spelaren Linus Wahlqvist.

Alexander Jeremejeff återvände till Häcken från Malmö FF under förra sommaren. Anfallaren skrev på ett kontrakt över säsongen 2021 då.

Sedan dess har han vuxit ut till en gulsvart nyckelspelare. På 23 allsvenska matcher har Jeremejeff gjort 17 mål och åtta assist.

Två av de där poängen kom i hemmamötet med Sirius (4–1) senast. Det kan ha varit Jeremejeffs sista framträdande i Häcken-tröjan för den här sejouren.

På söndag ställs laget mot Malmö FF, det är oklart om Jeremejeff finns med då.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS